Men nabokommunen til Hadsel og Lødingen vil gjerne flytte grensene.

Mandag var det kommunestyremøte i Vågan, og ifølge Lofotposten, som var tilstede i salen, detonerte en «politisk bombe».

Overraskelse

Mens formannskapet i forrige uke var enige om å utrede storkommune både med Lofoten og Hadsel/Lødingen, sa 19 av 35 representanter nei til å utrede sammenslåing i det hele tatt.

Både Steinar Molvik og Hugo Bjørnstad, begge tidligere Ap-ordførere i Vågan, skal ha argumentert med at de mener Vågan vil klare seg som selvstendig kommune.

- Vågan bør avstå fra å bidra til den sentraliseringspolitikk som Høyre og Frp i regjering støttet av Venstre, nå fører i Norge, sa Bjørnstad, ifølge Lofotposten.

Ap fikk støtte av Rødt, og dermed var opposisjonens flertall sikret.

Drøfte grensejusteringer

Følgende ble vedtatt:

«Vågan kommunestyre er i utgangspunktet sterkt kritisk til Regjeringens premisser for å slå sammen kommuner. Kommunestyret signaliserer derfor allerede nå at Vågan med sin kommunestørrelse vil være i stand til å kunne gi innbyggerne tjenester av god kvalitet, og samtidig sikre gode demokratiske prosesser. Kommunestyret ber likevel et forhandlingsutvalg om å drøfte mulige grensejusteringer med Hadsel og Lødingen».