Like før klokken 05 lørdag morgen fikk brannvesenet melding om brann i et bygg i Melbu sentrum.

Operasjonsleder Robin Moe ved Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser til VOL klokken 11:25 at det nå pågår etterslukking på stedet.

Brannvesenet skal ha kontroll på brannen. Det er ikke fare for spredning til nærliggende bygninger.

Det vil foretas en åstedsgranskning når brannen er slukket og det er kjølig på stedet. Foreløpig er det for tidlig å si noe om hvor brannen startet, eller hva som er årsaken.

Overtent

Det ærverdige trehuset som nå brenner består av boligdel og resturant. Ingen personer skal befinne seg i bygget, men naboer evakueres. Bygningen skal være fullstendig overtent.

Ifølge vitner på stedet er hele nedre del av Melbu sentrum nå dekket av røyk. Politiet ber nå folk i sentrum om å holde vinduer lukket på grunn av den store røykutviklingen.

Se video av røykutviklingen til høyre i saken.

- Vi har alle ressurser på stedet, men bygningen er så overtent at vi nå har besluttet å evakuere nærliggende bygninger, fortalte vaktleder Jan Møller i Salten Brann tidlig lørdag morgen.

Taket på vei ned

Brannvesenet frykter nå at taket på bygget er nå på vei til å rase, så brannvesenet jobber med å sikre omgivelsene. Sortland brannvesen er på vei inn med lift for å slukke ovenfra.

- De vil derfor få en ukontrollert sak i noen minutter. Det er gjort en større innsats på å evakuere, sier vaktleder Møller til VOL.

Det er svært vanskelige arbeidsforhold på stedet. Fem og en halv time siden brannen startet, brenner det fortsatt godt i bygget.

- De har jobbet og gjort en fantastisk innsats der siden klokken 05, sier Møller.

Veien er stengt

Veien ned mot fergekaia på Melbu er nå stengt, på grunn av stor røykutvikling på stedet. Det opplyser operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Robin Moe.

Noen av nabobyggene skal være evakuert klokken 08:30 lørdag morgen.