Miljøpartiet De Grønne skal etablere lokallag i Vesterålen. Målet er å påvirke politikken i regionen og få innpass i kommunestyrene i Sortland, Hadsel og Andøy.

– Partiet jobber med å bre seg utover i landet og ønsker å komme inn i flest mulig kommunestyrer til neste år. Her i Vesterålen er målet i første omgang å stille liste i Sortland, Hadsel og Andøy. At det foreløpig ikkke er planlagt noe i Bø og Øksnes handler om kapasitet, forklarer initiativtaker Bent Bakkan.

Vil ha ungdommer

Han ble kontaktet av MDG i Nordland, som lurte på han gjøre et forsøk på å samle folk og starte opp lokale grupper.

Mandag kveld blir det åpent møte på Sortland ungdomsskole, i håp om å rekruttere flest mulig medlemmer.

– Det viktigste blir selvsagt å stifte lokallagene, men vi håper på godt oppmøte. Vi er særlig opptatt av å samle ungdommer. Jeg har selv vært i kontakt med flere ungdommer i lokale organisasjoner i håp om at de vil være med, forteller Bakkan.

Fylkesleder i MDG Nordland, Svein Joar Husjord, vil innlede møtet om grønn politikk.

Co2-utslipp

På spørsmål om hvilke satsingsområder som vil stå i sentrum for lokkallagene, sier Bakkan at de blant annet vil rettes søkelys mot miljøsaker som er forankret lokalt.

– Nå kan jeg bare snakke for Sortland siden jeg bor her. Men vi ønsker å rette søkelys mot flere konkrete saker som kommunen tidligere har uttalt at de skal satse på, men som de ikke har gjort så mye med. Ett eksempel er at Co2-utslippet skal ned på 1990-nivå innen 2020 og at kommunen skal bli karbonnøytral innen 2030. Jeg kan ikke se at vi er på vei mot noen av disse målene, slår Bent Bakkan fast.