Silje Lehne Michalsen (30) var ute på sitt første feltoppdrag for Leger Uten Grenser, da hun ble diagnosert med ebola i Sierra Leone 5. oktober.

– Nå er jeg frisk og er ikke lenger smittet av ebola. Jeg føler meg heldig, sa Silje foran et samlet pressekorps under en pressekonferanse på Ullevål sykehus mandag.

Silje er vokst opp på Bjørnskinn i Anødy, og er datter av tidligere redaktør i Andøyposten, Bård Borch Michalsen, og Andøy-rådmann Kirsten Lehne Pedersen. Hun er også søster av tidligere VOL-redaktør Gard L. Michalsen.

Takket familie

Silje takket både familien og Leger uten Grenser, og kom dessuten med en oppfordring til media.

– Jeg vil takke media for at dere har respektert ønske mitt om å være anonym, sa hun, og oppfordret til å respektere det ønsket også i fremtiden.

– Jeg vill heller oppfordre media til å rette søkelyset sørover og mot alle problemene der, sa hun.

-Forferdelig beskjed å få

I et intervju med VG etter pressekonferansen sa far til Silje, Bård Borch Michalsen, at det var tøft å få beskjed om at datteren hadde fått den beryktede sykdommen.

– Det var en forferdlig melding å få da Silje selv ringte oss. Men Silje har vært optimistisk og trøstet sin familie. Selvsagt svinger humøret over en så lang periode, men nå er vi glade for at Silje er frisk og smittefri, og klar for livet igjen, sa han i intervjuet

Han forteller at familien møtte henne for første gang klokka halv to mandag ettermiddag, men understreket at de har hatt kontt gjennom hele sykdomsforløpet.

– Vi har kommunisert hele tiden, først via mobiltelefon og siden gjennom en glassvegg. Det har vært fint, men det er selvsagt noe helt annet å kommunisere ansikt til ansikt, sa Borch Michalsen.