Mandag kveld etablerte Miljøepartiet De Grønne lokkallag i Sortland og på Andøy. Snart begynner kampen for å sette miljøvennlige spor etter seg, både lokalt og regionalt.

– Når vi har fått alt det formelle helt på plass, skal vi arbeide for å skape blest om partiet og prøve å rekruttere miljøbevisste vesterålinger, forteller Toine C. Sannes i MDG Sortland.

Lavterskelparti

Hun understreker at partiet skal være et lavterskelparti som er åpent for alle som er nysgjerrige og vil vere med.

– Det er ikke nødvendig med et ekstremt engasjement og mye erfaring. Vi vil komme i kontakt med helt vanlige mennesker som er bevisste på miljøproblemet og som ønsker å bidra, sier hun.

Sannes understreker at Miljøpartiet De Grønne har en sterk posisjon i Nordland. Per i dag er det syv lokallag i fylket, som i tillegg til Sortland og Andøy, inkluderer Hemnes, Bodø, Narvik, Vestvågøy og Flakstad. Målet er også å etablere lokallag i Hadsel og i Øksnes.

Grønne løsninger

De ferske lokallagene har blant annet satt seg som mål å få med folk og næringsliv på grønne løsninger, og å gjøre Vesterålen til en region der grønn politikk får gode vekstforhold.

– Mange av tiltakene vi har snakket om er både lønnsomme , øker trivselen og er bra for klimaet, sier Robert Svendsen, fra Andøya, i en pressemelding.

Det overordnede målet er å stille liste til neste års kommunevalg, noe Sannes er overbevisst om at de klarer.

– Nå kan jeg bare snakke for Sortland, men med så mange engasjerte og miljøbevisste personer som det er her, tror jeg at vi vil klare det her, slår hun fast.

FAKTA OM MILJØPARTIET DE GRØNNE

  •  Miljøpartiet De Grønne har nå 7 lokallag i Nordland: Hemnes, Bodø, Narvik, Vestvågøy, Flakstad, Sortland og Andøy.

  •  Er representert i kommunestyret i Flakstad og Vestvågøy.

  •  Partiet fikk 2 prosents oppslutning i forrige stortingsvalg.

  •  Har 190 medlemmer i Nordland. Over 100 av disse er meldt inn siden valget 9. september i fjor.