Høve er en av syv deltagere som er igjen i årets «Idol», men var fredag kveld en av tre finalister som fikk færrest stemmer. Lise Emilie Zosa Johannesen gikk ut av konkurransen.

Falt i smak

Trass i dette fikk Av VGs musikkanmelder Thomas Talseth fikk Høve terningkast fem for kvledens opptreden.

– Den eldste gjenværende finalisten gjør kule låtvalg; rock for folk som liker rock. I kveld med overbevisende «hippie chic»; både hva stil og sangprestasjon angår, sa han til VG.

Det var tydelig at Høves opptreden også falt i smak hos dommerne, som nikket med under låten.

– Nå sitter det mange fedre og mødre rundt om i Norge som digger det du gjør, men jeg tror også at det sitter en del kids fremfor TV-ene som ikke helt skjønner greien, sa dommer Gunnar Greve Pettersen etter Høves opptreden.

– Gå ut av komfortsonen

Både han og meddommer Esben Selvig oppfordret Høve til å gå ut av komfortsonen om hun blir med videre.

– Jeg sier ikke at dette var en suksess, for det var det, men av og til skjer de aller største suksessene når man våger seg utenfor komfortsonen, sa Greve Pettersen.

– Går det an å gjøre psykedelisk poprock i «Idol» 2014? I så fall kommer du til å "naile" det. Det du kan gjør du dritbra, fortsatte Selvig.

Kjærlighet på lufta

Det var mye kjærlighet og mange amorøse ballader som stod på plakaten under kveldens runde i «Idol» da temaet for kvelden var kjærlighetssanger. Høve forlot balladene til fordel for rockelåta «Sunshine Of Your Love » av  Cream.– Jeg valgte den sangen fordi den er en av mine favoritt love-songs, skrev Høve på sms til VOL tidligere i kveld.