Tirsdag ble det kjent at det britiske investeringsselskapet TDR Capital øner å kjøpe alle aksjene i Hurtigruten. I et intervju med NRK sier britene at de ikke vil revolusjonere driften av hurtigruten, men derimot fortsette i samme sporet som i dag.

–  Hovedproduktet vil fortsatt være norskekysten og explorer-markedet. Men vi kommer til å bruke mer krefter på å få folk til Norge og norskekysten ved å utvikle salgsorganisasjonen, sier Jonathan Rosen i TDR Capital, til NRK Nordland.

I det samme intervjuet understrekes det at det britiske selskapet særlig vil prioritere internasjonal markedsføring, og at de har kapitalen som trengst for å gjennomføre dette.

– Vi mener Hurtigruten har et større publikum og tror at vi kan ta med oss ekspertise inn til Hurtigruten i den forstand, sier Rosen i intervjuet.

Årsaken til at Hurtigruten er villig til å selge aksjene til britene, er dårlig lønnsomhet gjennom flere år. Men nå er ledelsen i selskapet mer optimistiske med tanke på mulighetene. Nestleder i Hurtigruten, Helene Jebsen Anker, sier til NRK at de er glade for at en kapitalsterk eier ser ut til å komme på banen.

- Og ikke bare har de finansielle muskler, men veldig god kompetanse på operasjonell virksomhet, som lederteamet i Hurtigruten kan dra nytte av, sier hun.

Les også: Vil kjøpe Hurtigruten