Anniken Høve er rørt og overveldet over at hun ikke ble stemt ut under fredagens sjette Idol-sending.

­- Jeg er atter en gang ordløs, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg var så brennsikker på at det var min tur i kveld til å ryke, sier Høve til VOL da det ble kjent at hun fortsatt er med videre i sang-konkurransen.

Overveldet

Finalisten fra Sortland er overveldet over alle stemmene hun fikk.

- Jeg vet at de der hjemme i Vesterålen har laisa opp stemningen og er med på å støtte meg.  Jeg takker dere alle sammen. Jeg har ikke ord, tusen tusen takk, jeg har bare lyst til å gi dere en god klem alle sammen, sier en rørt Høve.

Sammen med Chinook Lamers og Jørn Trollebø Kvalheim var Anniken Høve blant deltakerne som fikk færrest stemmer. Lamers trakk det korteste strået, men ble fredet av dommerne, og derfor røk ingen ut av sangkonkurransen denne gang.

Terningkast tre

- Å synge i kveld var nok den største utfordringen jeg har hatt hittil i konkurransen. Likevel var jeg mye mer komfortabel på scenen enn jeg har vært på prøve-opptakene, sier 29-åringen fra Hognfjorden.

VG sin anmelder trillet terningkastet tre på Høve sin fremførelse av 80-tallslåta ”9 to 5”, fra filmen med samme navn.

Dommerpanelet ga Høve miksede tilbakemeldinger. Tone Damli mener sangvalget er litt oppbrukt, men roser deltakeren fra Sortland for å fremføre en kul og fin versjon. Gunnar Greve er enig, og synes at han har sett Høve bedre tidligere.

- I dag safet du, du nailet den, men du fikk meg ikke til å sitte ytterst på stolen, var Greve sin kommentar etter fremførelsen.

Fornøyd med eget låtvalg

Tross tilbakemeldingene angrer ikke Høve på at hun valgte å fremføre den kjente 80-talls-låta.

- Jeg er enig i tilbakemeldingene fra dommerne. Låta er kanskje litt oppbrukt, men det er en gladlåt og jeg er glad for at jeg fremførte den, sier Høve til VOL etter fremførelsen.

Neste uke skal Idol-deltakerne fremføre egenkomponerte låter.

- Da skal jeg litt mer tilbake til mitt gamle jeg. Låta jeg skal fremføre er spesiell for meg, og jeg håper at den blir tatt godt i mot, sier hun.

- Må bare fortsette å være meg selv

Høve ønsker å legge kveldens fremførelse bak seg, og rette blikket fremover.

- Jeg skal reise meg etter dette. Jeg må bare fortsette å være meg selv og gi jernet, sier Høve til VOL fra Idol-scenen på Chateau Neuf i Oslo.

Les mer: Anniken videre i Idol