Politiet mener den italienske mannen bar parykk og var utkledd i kvinneklær da han angrep et mannlig par med et stikkvåpen. Den ene mannen døde, mens den andre ble hardt skadd. Foto: Politiet

Vesterålsmannen og hans samboer ble angrepet da de kom hjem fra ferie lørdag kveld. En 40-årig mann døde av skadene, mens mannen fra Vesterålen ble kritisk skadet. Tilstanden til mannen skal mandag kveld være stabil, skriver VG.

Italienske Gianluca Ros (47) er nå siktet for drap og drapsforsøk. Mandag ettermiddag satt den drapssiktede 47-åringen i avhør på politihuset i Oslo. Ifølge advokat Ida Andenæs erkjenner Ros straffskyld for drapet, men ikke for drapsforsøket. Andenæs møter på vegne av 47-åringens egentlige forsvarer Bjørn Rudjord.

- Tilfeldig

Skadene var påført med et «redskap». Tidligere har politiet uttalt at det skal ha blitt brukt kniv eller et stikk- eller huggvåpen.

Politiet ønsker ikke gå ut med mer informasjon om skadene de to er påført. Heller ikke hva som kan være motivet ønsker politiet å si noe om.

– Slik det fremstår nå virker ikke dette som et angrep på tilfeldige offer, sier Grete Lien Metlid, leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt til VG.

Kilder TV2 har snakket med, sier gjerningsmannen ventet 40-åringen og 35-åringen.

Brukte blond parykk

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier at det ikke er noe som tyder på at gjerningsmannen har vært inne i parets leilighet.

– Vi foretar en rundspørring blant naboene. Ut fra det vi vet skjedde overfallet utenfor leiligheten. Alt skjedde i oppgangen. Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Dette har trolig skjedd i forbindelse med at de har kommet hjem fra reise. Begge var påført omfattende skader, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressebrief søndag ettermiddag.

Politiet mener Gianluca Ros forkledde seg med en blond parykk og kvinneklær, som senere ble funnet i nærheten av åstedet.

Tidligere drapsforsøk

Dette skal ikke være første gang 47-åringen er involvert i en alvorlig vodlssak. 29. juni 2008 knivstakk han sin romkamerat (23) gjentatte ganger fordi det var for høy lyd på tven, skriver TV2.

Siktede, som da var 41 år gammel, skal ha bodd i et bokollektiv i London sammen med 23-åringen og åtte andre.

Ifølge vitner, som er gjengitt i dommen, skal 47-åringen ha jaget offeret (23). Ifølge sammendraget av dommen brukte Ros en nesten 40 cm lang kniv.

Bakgrunnen for krangelen skal ha vært at 47-åringen ønsket at 23-åringen og hans kjæreste skulle flytte ut av bokollektivet.

Ros vedgikk å ha påført skade med den hensikt å forårsake alvorlig legemsbeskadigelse. Offeret (23) var ifølge dommen «heldig som overlevde» fordi han blant annet ble knivstukket i halsen.

Ros ble dømt til seks år fengsel for drapsforsøket, skriver VG.

Tatt på treningssenter

Flere ganger var politiet innom treningssenteret Stamina Key på Grønland for å lete etter den drapssiktede italieneren Gianluca Ros (47). Sent søndag kveld ringte en person fra treningssenteret til politiet og fortalte at han var til stede.

Etter det VG får opplyst, skal politiet tidlig ha fått tips om at 47-åringen trente jevnlig ved det aktuelle senteret og politiet oppsøkte senteret flere ganger etter det gruoppvekkende drapet.

Fakta: ETTERSTADDRAPET

Lørdag 15. november ble to personer funnet hardt skadd i oppgangen til boligen sin på Etterstad i Oslo.

* Den ene av de skadde, en 40 åring, døde senere på sykehus. Tilstanden til vesterålsmannen i 30-årene blir betegnet som alvorlig, men stabil.

* Politiet har pågrepet og siktet en 47 år gammel italiener for drap og drapsforsøk.

* Drapsmannen var trolig iført kvinneklær da drapet skjedde. En lys parykk og en leopardmønstret jakke er funnet i terrenget ved Alnaelva.

* Det har tidligere vært en relasjon mellom den siktede og vesterålsmannen, ifølge politiet.

Kilde: NTB, VG