En av de bøtelagte er en 18-årig mann fra Bø som har fått en bot 9.000 kroner, subsidiært 18 dager i fengsel, for å ha kjørt i 118 kilometer i timen i en 80-sone i Evenes. Førerkortet ble beslaglagt i tre måneder. Siden han var inne i prøveperioden for førerrett, pålegges han nå full ny førerprøve dersom han ønsker å få førerkort på nytt.

120 kilometer i timen

18-åringen fra Bø er ikke den eneste fartssynderen på politiets liste over bøter. Også en 49 år gammel mann fra Sortland kommune er ilagt en bot på 9.000 kroner, subsidiært 20 dager i fengsel, for at han kjørte personbil med en hastighet av 120 kilometer i timen i en 80-sone. Også dette fartsbruddet skjedde i Evenes. Førerkortet er beslaglagt i tre måneder.

I tillegg er en 19-år gammel mann fra Oslo ilagt en bot på 10.000 kroner, subsidiært 20 dager

i fengsel, for at han kjørte en personbil i 99 kilometer i timen i en 60-sone på en strekning på Andøy. I tillegg er førerkortbeslag i fire måneder, og han pålegges full førerprøve dersom han ønsker å få førerkort på nytt.

Uten førerkort

En mann på 40 år fra Latvia fikk 5000 kroner i bot etter at han kjørte varebil uten å ha gyldig førerkort for den type motorvogn.

Å kjøre uten gyldig førerkort var latvieren ikke alene om. En mann på 38 år fra Bø kommune er ilagt en bot for å kjøre personbil uten gyldig. Nå er sertifikatet tatt fra ham i seks måneder.

Uforsiktig kjøring

Flere bilister er også bøtelagt for uforsiktig kjøring. En av dem er en kvinne på 48 år fra Øksnes kommune er ilagt en bot på 6.000 kroner, subsidiært tolv dager i fengsel, for at hun

ikke var tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom da hun ikke avpasset farten på personbilen hun kjørte. Som følge av dette fikk hun skrens på bilen og kjørte av veien på fylkesvei 821 ved Frøskelandsfjellet. Det oppsto skade på bilen.

Også en 70 år gammel mann fra Øksnes og en 69 år gammel mann fra Tromsø er bøtelagt for ikke å ha vært tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom i trafikken. 70-åringen kjørte av veien i en slakk sving, og som følge av ulykken ble passasjeren og bilen skadet. Førerkortet hans ble beslaglagt i ni måneder.

69-åringen fikk 6.000 kroner etter at han kjørte av veien i Sortland og det oppstod skade på bilen.