Kvinnen skal ha slettet eller korrigert innslag av varer i kassen på butikkene hun jobbet på, eller registrere nullsalg. Deretter skal hun ha tatt ut kontanter i tilsvarende verdier, eller ha tatt penger ut av kassen uten vareinnslag. Pengene skal ha blitt benyttet til egne formål.

Begynte i det små

Tiltalte skal ha forklart at hun begynte i det små, ved å ta 20 kroner. Beløpene skal ha økt etter hvert. Hun forklarte i retten at hun, ved kontantsalg hvor kunden ikke ønsket kvittering, unnlot å trykke kontant, og deretter makulerte salgene etter at kunden hadde gått. Beløpet hun hadde fått av kunden ble deretter lagt rett i egen lomme.

På rolige dager skal hun ha tatt mer penger, da hun hadde bedre tid til å makulere beløpene. Hun skal ha ført et eget «regnskap» på en lapp under tastaturet i kassen. De største beløpene hun tok var på rundt 2-3.000 kroner per kunde. Kvinnen har erkjent straffeskyld for et beløp på 150.000 kroner. Underslaget skal ha skjedd fra midten av juni 2011 til slutten av 2013.

Mange makuleringer

Assisterende butikksjef begynte å fatte mistenke, og butikken begynte å undersøke tiltaltes bevegelser på kasseapparatet. Det ble da funnet at tiltalte hadde betydelig høyere andel makuleringer enn de andre ansatte.

Etter en gjennomgang utført av butikken, fant de at tiltalte hadde makulert et varesalg for et samlet beløp på kroner 598.760,50.

Butikkens regnskapsfører har beregnet at underslaget beløper seg på kroner 230.000. Retten mener at det med tilstrekkelig sikkerhet kan konstateres at tiltalte har underslått et beløp over det hun har erkjent på 150.000 kroner.

Fengsel og erstatning

Aktor har på vegne av butikken lagt frem et krav om erstatning på 223.257,14 kroner. Retten finner det passende at straffen settes til fengsel i 75 dager, hvor 30 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Tiltalte dømmes også til å betale erstatning til butikken på 223.257 kroner, innen to uker fra dommens forkynnelse.

Retten bemerker at tiltalte, som ansatt, har brutt den tilliten som var betrodd henne. Hun fant en måte å underslå penger på, som i utgangspunktet var vanskelig å avdekke for arbeidsgiver.