Det var på vei ut fra Sortland sentrum at Erik Jenssen havnet bak den noe spesielle lasten.

- Bilen passerte gjennom Sortland sentrum, og kjørte sørover. Lasten ble skjevere og skjevere på den mila jeg kjørte bak, forklarer Jenssen.

Hva tilhengeren er lastet med, er ikke godt å vite.

- Det var en palle med noe materiale. Jeg tør ikke gjette hva det var, men det må ha vært lett, sier Jenssen.

Han understreker at lasten var godt festet med kraftige stropper, men den kraftige vinden tok godt tak.

- På en rolig dag hadde dette vært marginalt, men det var bra blåst, sier han, og poengterer at han ikke satt bak rattet da bildene ble tatt.

- Latmannsbør

- Det var jo en kreativ sak, sier Trygg Trafikks distriktsleder i Nordland, Harald Heieraas, når VOL sender han bildene.

Han ser raskt at lasten ikke er forsvarlig sikret.

- Jeg ser allerede at den har forskøvet seg. Lasten skal sikres så den ikke forskyves. Dette ser ikke trafikksikkert ut, og jeg tviler på at dette er forskriftsmessig, sier Heieraas.

Han forteller at Trygg Trafikk ofte kommer bort i slike tilfeller.

- Vi ser det dessverre ofte. Dette er nok det vi kaller latmannsbør. I stedet for å kjøre to turer er alt lastet samtidig. Det kan jo være at det er lette kartonger, men når last faller av og eventuelt treffer motgående kjøretøy eller myke trafikanter, kan det få katastrofale følger.

Observant publikum

Heieraas setter stor pris på tips fra publikum, enten gjennom media eller til politiet.

- Dette med smarttelefoner har nok en positiv innvirkning. Vi får ofte tips, og ser også i media at folk er flinke til å bry seg. Sånn sett er det ikke bare politiet som er ute på veien, men også andre observante bilførere og trafikanter. Det er med på å forebygge. Så fremt man ikke tar bilder mens man kjører selv, selvsagt, sier han.