Veronika Sund, bosatt i Harstad, men opprinnelig fra Sommarøy i Øksnes, kjemper for tiden om å vinne en tur litt utenom det vanlige. Fjellreven Polar er en 300 kilometer lang vinterekspedisjon fra Nord-Troms til Jukkasjärvi i Sverige.

Gjennom en internasjonal konkurranse i regi av det svenske klesmerket Fjällräven, konkurrerer vanlige folk fra en rekke land om en uforglemmelig tur gjennom villmarka med eget hundespann. Den deltakeren fra hvert land som klarer å sanke mest stemmer innen fredag, får være med på turen.

I Norge er det Sund som i skrivende stund leder konkurransen.

- Jeg har ubeskrivelig lyst til å vinne dette. Jeg får ikke sove om natta, og er stadig oppe og sjekker status på stemmegivningen, sier Sund på telefon fra Harstad.

42-åringen jobber i barnehage og elsker friluftsliv.

- Dette er noe jeg har drømt om lenge. Det er en mulighet man sjelden får. Jeg er turmenneske, har selv to hunder, men slike turer som dette koster mye penger. Nå har jeg fått tillatelse fra både familie og jobb til å dra hvis jeg vinner, forteller hun.

Fredag stenges konkurransen, og Sund spør nå vesterålingene om stemmehjelp i innspurten.

- Konkurrentene tar innpå, og jeg trenger hjelp for å dra dette i land. Nå trenger jeg hjelp fra hele Vesterålen, sier Sund til VOL.

Her kan du gi din stemme på Sund.