Håkon T. Hanssen (Frp) stilte spørsmål til administrasjonen i Hadsel om forholdene rundt testamenterte midler fra en av kommunens innbyggere til de to nevnte sykehjemmene.

Stilte spørsmål om pengebrukHanssen stilte spørsmål ved om midlene er blitt utbetalt og om hvordan de er tenkt disponert dersom de ennå ikke er blitt utbetalt. Hanssen lurte dessuten på om det finnes andre og lignende saker der kommunen disponerer midler. På vegne av rådmannen orienterte helse- og omsorgssjef Marion Celius om hvordan det forholder seg med gaven som er gitt. Det omtalte testamentet ble skrevet i 2013. Det er klausuler ved gavene som gjør at de per dags dato står på bundet fond.

- Gode svar- Jeg er glad for svaret jeg fikk fra helse- og omsorgssjefen. Jeg var kanskje litt redd for at man ikke ennå var i gang med å planlegge bruken av midlene, men det er man altså. Det er satt ned grupper ved begge sykehjemmene, som skal finne ut hva de skal bruke pengene på, forklarer Hanssen. Trolig brukes pengene på inventear, og på trivselstiltak for beboerne ved sykehjemmene.

Kommunereformen

Den nye kommunereformen var også tema for kommunestyret, og et forslag fra formannskapet om videre arbeid ble enstemmig vedtatt.  Det skal gjennomføres folkemøter for å innhente innbyggernes synpunkt knyttet til eventuelle grenseendringer. Det skal tidligst våren 2016 tas stilling til en eventuell kommunesammenslåing.