21. februar inviterer Marianne Strand og Beate Heide til stort motivasjonsseminar på Sortland. På kjøreplanen står kunstner Bjørg Thorhallsdottir, yogalærer og fallskjermhopper Irene Hessling, og bokaktuelle Lucky Linda Person.

Strand og Heide har gjennom sitt tidligere samarbeid opplevd stor interesse for sine tidligere motivasjonsseminar i 2012 og 2013, med nærmere 100 deltakere. Og de har gitt ut tre bøker sammen. Det markerer de med å arrangere sitt tredje seminar med tre foredragsholdere.

- Interessen for vårt neste seminar, som vi har kalt ”Alle gode ting er tre – og mer enn det” har vært stor. Bare via arrangementssiden vår på Facebook har vi fått 80 påmeldte, sier arrangørene entusiastisk.

Det er plass til 100 deltakere på arrangementet, som først og fremst er rettet mot kvinner.

- Men skulle det melde seg noen menn på, får de være med. Forrige gang hadde vi tre mannlige deltakere. Det er ikke så mange ledige plasser igjen så det kan være lurt å melde seg på raskt for å være sikret plass, sier de.

Heldagsseminaret skal være i Kinosalen på Kulturfabrikken lørdag 21. Februar.

De har også denne gangen invitert flere gründerkvinner fra regionen til å ha stand for å vise fram sine produkter eller tjenester.

-Vi har vært så heldig å få midler fra Nordland Fylkes kvinnesatsing i 2014, og delstøtten derfra gjør det mulig for oss å få dette til. Det har vært mye arbeid i lang tid, men nå begynner det meste å komme på plass.

Tanken bak seminaret er å motivere, inspirere og gi påfyll. De har tro på at det skjer gode ting når mennesker møtes.

- Vi ser at flere tidligere deltakere har meldt seg på, noen for tredje gang. Dette synes vi er veldig hyggelig, vi har fått mange gode tilbakemeldinger, sier Strand og Heide.

De er stolte over det fantastiske trekløveret som har sagt ja til å være foredragsholdere denne gangen. En av Norges mest populære kunstnere, Bjørg Thorhallsdottir kommer. Det gjør også hennes venninne og samarbeidspartner,  yoga- og meditasjonslærer Irene Hessling. I tillegg blir det et livlig foredrag med den populære foredragsholder og nybakt forfatter, Lucky-Linda Persen.

Felles for de er at de har en litt annen måte å møte livets utfordringer på. De er flinke til  å finne gleder, også når det røyner på og livet blir bratt. Både Bjørg og Irene mistet mennene sine brått. Lucky Linda er trebarnsmoren, som for ett år siden fikk diagnosen brystkreft med spredning. Hun bestemte seg for å vinne over kreften og har overrasket mange leger og andre fagfolk.

- De er tre magiske skapere som reiser rundt og inspirerer over hele landet. Bjørg jobber også internasjonalt. Denne lørdagen vil de deler sine erfaringer raust. Vi er ganske sikker på at det innimellom vil runge noen deilige lattersalver som smitter, sier de. Heldigvis er det høyt under taket i Kulturfabrikken Sortland.

Men det er også rom for stillhet. Sist høst gav Bjørg og Irene ut en meditasjonscd sammen og denne får deltakerne høre mer om. Lucky Linda har nylig lansert sin første bok " Lek med livet - du slipper ikke levende fra det likevel".

De skal ha stand etter seminaret og det blir mulighet for å få signerte eksemplarer.

- Vi håper at motivasjonsseminaret og møtet med de andre kvinnelige gründere fra regionen vil være til inspirasjon for andre som er i startgropen med å gi drømmen sin vinger, sier Strand og Heide.