Arne Ivar Mikalsen er politisk valgt fra Hadsel kommune i fagutvalget for Vesterålen Reiseliv. Der har han sittet siden 2007.

- Siden da har turismen økt i Nord-Norge og i Vesterålen. Retninga det går i er god, og den jobben som gjøres med markedsføring er god, sier Mikalsen.

Frustrert

Han er imidlertid frustrert over vedtakene i kommunestyrene i Vesterålen om nedleggelse av regionalt turistkontor.

- Det virker som om lokalpolitikere i Vesterålen tror at Vesterålen reiseliv er ei luke med turistkontor på Sortland, som deler ut brosjyrer om båtruter. Det er noe helt annet. Min opplevelse av Vesterålen reiseliv er at det består av svært kompetente folk, som gjør en god jobb ut fra de forutsetningene de har. De skaper store oppslag i internasjonale medier, som er verdt masse penger. Noe sånt får du ikke til om vesterålskommunene skal dille hver for seg, sier Mikalsen.

Dyrere og dårligere

Hadsel-politikeren spår nå at en avvikling av det regionale samarbeidet om reiseliv fører til en dyrere og dårligere løsning for kommunene.

- Man må se på hvor små beløp det er snakk om å bidra med til det regionale turistkontoret. Samtidig kan vi se at oppdaterte tall viser at reiselivsnæringa i Vesterålen skaper verdier for nesten en milliard kroner. Da blir det kommunen bruker småpenger, sier Mikalsen.

Samtidig skaper næringa sysselsetting i andre næringer.

- Dette må man ta fatt i på nytt, og man må tenke seg grundig om. Mister vi den kompetansen som finnes i Vesterålen reiseliv, kommer vi aldri til å klare å erstatte den, sier Mikalsen.

- Ikke heldig

Tirsdag hadde fagutvalget i Vesterålen reiseliv et møte. Fagutvalget består av representanter fra næringslivet, samt politikere.

- Alle var enige om at dette ikke er heldig. Det kommer til å bli lagt trykk på dette fra fagutvalgets side, sier Mikalsen.