I forbindelse med utforkjøringen på E10 ved Tjeldsundbrua tidligere i dag, stengte politiet veien i flere timer. Klokken 19 torsdag kveld meldte omsider politiet at et kjørefelt er åpnet for gjennomkjøring.

Noen bilister slapp derimot gjennom mye tidligere. En av desse var Roy Emil Johannessen fra Sortland. Han og familien skulle til Syden, med et fly som i utgangspunktet skulle gå fra Evenes klokken fire.

– Jeg stod i kø fra omtrent halv to til halv fire. Det var ganske lenge, men vi hadde det varmt og godt i bilen, sier han til VOL.

Johannessen måtte selv ta kontakt med Avinor for å få informasjon om hva som kom til å skje med flyavgangen.

– Det siste nå er at vi må overnatte i Harstad og derfor ikke kan reise til Syden før fredag morgen, forteller han på telefon fra Evenes klokken 17.00.

Johannessen er først og fremst glad for at det gikk bra med passasjerene ombord i bussen og er ikke opprørt over at han og mange andre ble stående fast i bilkø.

– Det er litt irriterende at vi mister en dag av ferien. Det aller viktigste er  likevel at dette gikk bra, og da skal jeg alltid tåle å stå litt i kø, forteller han til VOL.

Når veien blir helt åpnet, er fortsatt ikke avgjort.