I slutten av februar starter grunnarbeidene knyttet til nye sjøkabler over Tjeldsundet,  melder Statnett i en pressemelding. Den nye sjøkabelen forbedrer forsyningssikkerheten til Lofoten, Vesterålen og Harstad-området. Det eksisterende anlegget ble installert i 1959 og er på tide å skiftes ut.

I tilknytning til nye sjøkabler skal det reises nye endemaster ved Fiskøya og ved Langneset (Dragland), og eksisterende muffehus ved Slåttøya og ved Langneset skal rives. Avtaleinngåelse for dette arbeidet er pågående.

Seløy Undervannsservice AS har hovedentreprisen for prosjektet, som vil foregå både på sjø- og land.  KN Maskin fra Lødingen er underleverandør og er i disse dager i ferd med å gå i gang med grunnarbeider, som i første omgang inkluderer avkjøring fra E10 til Fiskøya.

Hålogaland kraft har alt utført noe av forarbeidet og lagt om lokale kraftledninger for å forberede nye sjøkabler. Ifølge pressemeldingen er det fleste avtalene med grunneiere pågående.

Kabelen er en del av 132 kV linjen mellom Kvandal og Kanstadbotn og vil gå mellom Langneset (Dragland) i Tjeldsund kommune til Fiskøya i Lødingen kommune. Den totalte strekningen blir på 2,4 kilometer.