Hvor mange pleier dere være på toppturer?

- Det varierer veldig hvor mange som drar på tur. For min del er jeg alltid sammen med minst en, andre ganger kan det være opp mot 10. Det er som regel flere etterhvert som dagene blir lenger og lysere. Foreløpig så blir det flest kveldsturer med hodelykt.

Hvorfor fjellet fremfor skitrekket?

- En av de første turene jeg gikk på, omringet av fantastisk urørt natur, i skjønne omgivelser tenkte jeg: Jeg skal aldri mer ta en heis opp på fjellet! Jeg har selvfølgeli gjort det i ettertid, men der og da, så jeg ikke poenget med å kjøre samlebåndsturer, der man sitter i en heis opp og peiser på ned. Turen opp er en stor del av opplevelsen. Enten det er en kveldstur med sno og vind, eller stjerneklart med nordlys eller skyfrihimmel og helt hvite omgivelser. Turen er trening og balsam for sjelen.

Kan man dra ut i alt slags vær?

- Litt vind og ruskevær gjør ingenting. Det er ikke da du har de flotteste opplevelsene, men det er deilig å kjenne på været av og til. Blir det for mye vind, så får man finne på noe annet. Dårlig sikt er ikke helt bra. Optimale forhold er jo enten en stjerneklar kveld eller en solfylt dag. Uansett så må man holde seg oppdatert på skredfaren. Varsom.no, og informasjon blant de som driver med dette må man få med seg.

Hvordan vurderer man skredfare?

- Skredfare er veldig lokalt. Man må ha oversikt over faresignalene og følge med på infomasjon fra varsom.no, lokale kjentmenn og kjenne til hvor det er trygt å kjøre. Jeg er ikke noen ekspert, men bruker kunnskapen til de andre i miljøet og er det risikoperioder, så henger jeg meg på de som kan mye. Generelt så følger jeg reglen om at hvis jeg er usikker så lar jeg være. Jeg prøver å plukke opp så mye kunnskap jeg kan på turene vi er på.

Hvilke forhåndsregler må man ta?

- Jeg har vel egentlig nevnt det meste. Er man uerfaren så finn noen å kjøre med. Er du usikker på faren, så hold deg i slakere terreng under 30 graders helling. Er man på Facebook, så har vi en felles side hvor det legges ut informasjon skredfare og mange tur tips.

Hvilket utstyr trenger man?

- Skredsøker, spade og søkestang, er det første du må skaffe deg. Skiutstyret vi bruker er spesialtilpasset toppturer. Det er lett og gir god flyt i løssnø. Du bør ha en god sekk, og den bør inneholde litt ekstra klær og førstehjelpssaker.

Noen tips til fine turer?

- Med tre barn hjemme, så blir det flest kveldsturer på meg,  og ikke så mange lange helgutflukter, så derfor har jeg holdt meg mest i nærområdet, men vi er omgitt av fantastiske fjell og det strekker seg fra havet og opp, så det er egentlig bare å velge og vrake. Det viktigste er å finne den gode snøen. Av og til kan det være Storheia, eller Husbykollen og det varierer hvilken side av fjellet den ligger på. Jeg har hatt mange flotte turer på mange av fjellene i området.