Dagbladet har tippet tabellplasseringene til samtlige lag i de tre nestøverste divisjonene, inkludert 3. divisjon avdeling 11, der både Sortland og Melbu befinner seg.

Hovedstadsavisen spår at Sortland blir nummer en, og at Melbo havner aller nederst på tabellen. Trener for Melbo, Thomas Rønning, lar seg ikke provosere.

– Det er alltid artig å lese hva ekspertene sier. At lag som har rykket opp blir tippet i bunnsjiktet, er ikke overraskende.

Å bli rangert på 12. plass passer oss greit. Det gir oss bare ekstra motivasjon. Vi liker å være underdogs, sier Rønning, som presiserer at Melbo har atskillig større ambisjoner enn bunnplasering.

– Vi har ambisjoner om andre ting enn det. Jeg tror vi kan overraske mange, og vi har et godt nok lag til å komme oss forbi bunnstriden, slår han fast.

Hardtarbeidende lag

Heller ikke trener for Sortland, Arne Olav Berg, tror at Melbo ender sist i avdelingen.

– De har en tynn stall, men er samtidig et lag som arbeider hardt. Jeg tror ikke de blir sist, men at de havner på nedre halvdel er ikke usannsynlig, sier han.

Berg synes det er hyggelig at Sortland blir plassert på toppen i Dagbladets rangering, men er ikke overbevist om at Sortland har det sterkeste mannskapet.

– Etter min mening har nok Mo den sterkeste troppen. Men vi har ambisjoner om å være helt der oppe, sier Berg, som tror at sesongen blir en tøff batalje.

– I likhet med oss er det mange lag som har forsterket stallen, så det blir tøft, med mange vanskelige kamper, understreker han.

Bodø/Glimt 2

Et annet lag i avdeldingen som kan komme til å bite fra seg, er Bodø/Glimt 2, som Dagbladet tror blir nummer  tre. I rangeringen står det blant annet at "Sortland har fått hjem flere bra spillere, og har sjansen selv mot Glimts rekrutter". Berg er til dels enig i den antakelsen.

– Dersom Glimt stiller med rekruttlaget sitt, slår vi dem. Men siden de ønsker å rykke opp, stiller de nok ekstra sterkt mot oss og andre topplag, og da kan det bli tøft, tror han.

Hva tror så Melbo-trener Thomas Rønning om Sortland sine muligheter i årets sesong.

– Med tanke på at de har hentet hjem så mange spillere blir laget helt sikkert å finne i toppen, noe klubben selv har vært tydelige på at de skal være. Det blir nok viktig for Sortland å være i tetsjiktet. Mitt fokus ligger først og fremst på eget lag, så får vi telle opp poengene når sesongen er over, slår Thomas Rønning fast.

Dagbladets tips for 3. divisjon avdeling i sesongen 2015

1.  SORTLAND2.  Bodø Glimt 23.  Mo4.  Mosjøen5.  Sandnessjøen6.  Stålkameratene7.  Grand Bodø8.  Tverlandet9.  Junkeren10.Medkila11.Fauske/Sprint12.Melbo

Dagbladets komplette rangering av de 260 klubbene, kan du lese her.