Kokk Ringo Haupt og Fiskeriparkens Viggo Johnsen og Stine Petrikke Breivik da de tidligere i uka pakket råvarer som skal serveres på sjømatmessa. Foto: Fiskeriparken

Tirsdag åpnes den for 23. gang, sjømatmessa i Brüssel, som er verdens største av sitt slag. Her samles tusenvis av kjøpere og leverandører innen fiskeri- og havbruksnæringa hvert år. I løpet av tre hektiske dager skal 1700 utstillere fra hele verden vise seg frem for over 25.000 besøkende.

Utstillere fra Vesterålen

Nordland har ni ganger stilt i samlet tropp på fellesstanden Arena Nordland. Den er resultatet av et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune og Fiskeriparken på Myre. Med seg på årets messe har de 20 bedrifter fra Nordland, og blant disse er Vesterålen godt representert.

Disse bedriftene er med fra Vesterålen:

  • Eidsfjord Sjøfarm

  • Myre fiskemottak

  • Nordlaks Produkter

  • Notø AS

  • Prestfjord Seafood AS

  • Sommarøy Produksjonslag

- Unik markedsføring

- Akkurat nå er messeområdet et eneste stort byggekaos, forteller Fiskeriparkens Stine Petrikke Breivik til VOL. Hun har vært i Brüssel siden fredag, for å sørge for at den 222 kvadratmeter store Nordland-standen er klar til messa åpner tirsdag.

- Å være med å sjømatmessa er en unik mulighet for bedriftene til å markedsføre seg, og få vist seg og sine produkter frem for potensielle kunder. Samlet under Arena Nordland, som etter hvert har blitt kjent for veldig mange, står man litt større og sterkere, sier Breivik.

Lokker med sjømat

Fast innslag på Arena Nordland de siste årene har vært Nyksund-kokk Ringo Haupt og kokkelever ved restaurant- og matfaglinja på Myre. I år er både Haupt og fire jenter ved kokkelinja på plass i Brüssel, og skal lokke messepublikummet til Nordland-standen med smakfulle sjømatretter fra nord.

- Maten er et stort trekkplaster. I år har vi blant annet med oss sei fra Vega, torsk og torsketunger fra Myre, laks fra Børøya og tørrfisk fra Lofoten. Nordland har mye gode råvarer å vise til, sier Breivik.

- Det blir en hektisk uke, med lange dager, men det blir også veldig artig og spennende, avslutter hun.