Tirsdag formiddag skrev NRK at Høyre er på vei ut av fylkesrådet i Nordland. Årsaken var uenighet om en høringsuttalelse knytttet til kommunereformen, inkludert hvilke oppgaver kommuner, fylkeskommuner og staten skal løse i framtiden. Tirsdag ettermiddag ble det bestemt at Høyre trer ut av fylkesrådet.

– Høyres gruppe i fylkestinget la fram et annet forslag som går i mot forslaget partiets medlemmer i fylkesrådet har foreslått. Dermed slår Høyres gruppe fast at de ikke støtter det sittende fylkesrådet. Med det velger Høyre å tre ut av fylkesrådet i Nordland med umiddelbar virkning, sier fylkeskommunen i en pressemelding.

Det var Arbeiderpartiet som tok iniatiativet til å bryte samarbeidet.

– Dette er egentlig en surrealistisk opplevelse. Vi snakker om at Ap bryter et godt samarbeid på uenighet om en høringstekst. Vi synes dette er  trist og uheldig, sier gruppeleder i Høyre, Benta Anita Kristensen Solås, i en pressemelding.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) retter stor takk til Beate Bø Nilsen (H) og Oddleif Olavsen (H) for et godt og profesjonelt samarbeid.

– De har begge gjort en viktig jobb for Nordlandssamfunnet. Jeg tar til etterretning at fylkestingsgruppen til Høyre ikke er enig med rådets innstilling i denne saken, avslutter fylkesrådslederen.