Sist uke tredde sparetiltakene til Nordlandssykehuset i kraft, og som medfører at ambulanser kan bli tatt ut av drift når de ansatte er syke.  I et brev til ledelsen, som  NRK har fått tilgang til,  legger ikke den medisinskfaglige ledelsen ved prhospital klinikk, noe i mellom når de uttrykker sitt synspunkt.

"Å sette en ambulanse ut av drift vil svekke dagens beredskap og er derfor ikke et tilstrekkelig trygt tiltak", står det blant annet å lese i brevet, ifølge NRK.

I det samme brevet står det også å lese at kommunehelsetjenesten i deler av distriktet, ikke tåler nedskjæringer i det akuttmedisinske tilbudet: "Derfor frykter vi for pasientsikkerheten, og vi anser dette tiltaket til å ikke være forsvarlig".

Flere av Nordlandssykehusets 29 ambulanser har blitt tatt ut av drift siden tiltaket trådde i kraft, uten at det har fått medisinsk-faglige konsekvenser så langt. Ifølge NRK, fikk flere leger bakoversveis, da de fikk kjennskap til sparetiltakene, og blir blant annet sitert på at "at vi i enkelttilfeller ikke vil være i stand til å yte nødvendig helsehjelp i rimelig tid, under situasjoner vi ellers ville", skriver NRK.