Klokken 13.00 i dag, fredag 1.mai, spilller Sortland sine fotballherrer det som trener Arne Olav Berg karaktereriserer som sesongens kanskje viktigste bortekamp. Da står nemlig Mo på andre banehalvdel. Mo i Rana-laget blir av mange regnet som den største opprykksfavoritten i 3. divisjon, avdeling 11, denne sesongen.

– Dette er helt klart den viktigste bortekampen vi spiller i år. Om vi får den inngangen til kampen vi har planlagt, skal vi klare å dra derfra med poeng. Vi kommer til å dra dit for å spille vår fotball og være positive. Vi drar ikke dit for å legge oss bakpå, uttalte Berg til Sortlandsavisa torsdag.

Hjemmelaget har i likhet med Sortland hatt en god start på sesongen. De vant 5-0 i første kamp mot Grand, 4-3 borte mot Junkeren og 3-2 hjemme mot mot Bodø/Glimt 2.

– Mo er et av topplagene som er en utfordrer til et opprykk. Jeg tror det vil stå mellom oss, dem og muligens Bodø/Glimt 2, selv om jeg tror glimt blir for ustabile, sier Berg.

Selv om Mo er et sterkt lag, er ikke Berg i tvil om at spillerne hans har gode muligheter til å vinne, om de klarer å heve seg noen hakk fra de siste kampene.

– Vi må ha samme mentalitet og innstilling som i cupkampen mot TUIL. Men også i den kampen var det rom for forbedringer. Vi hadde flere sjanser i første omgang som burde blitt omsatt i mål. Så slipper vi inn mål på dødball. Om vi klarer å bli mer effektive foran mål, og luke vekk de defensive feilene, skal Mo være mulig å slå, også på bortebane, slår trener Berg fast.

VOL er til stede under kampen og rapporterer fortløpende om utviklingen.

Tabellen i 3. divisjon avdeling 11, ser du her.