Lagene i 5. divisjon for menn i Vesterålen er ikke mange. Totalt seks lag skal møtes tre ganger i løpet av sesongen. Mandag kveld var det klart for første runde.

På Melbo Stadion tok Melbo 2 imot Høken til dyst. I den kalde vårsola var det bortelaget som dominerte på banen.

- Det var til å begynne med en jevnspilt kamp, men da Høken satte inn 0-1 etter 20 minutter tok de over banespillet, sier Vesteraalens Avis journalist, Knut-Ivar Aarstein, som var på kamen.

- MIL bar preg av lite samspill, noe som er å forvente når de er en blanding av guttespillere og førstelagsspillere, Høken ville nok dette det lille ekstra og det avjgorde kampen for de.

Dette var målskårer Mats Oftedal enig i.

- Vi spiller en god kamp og fortjener å vinne. Vi har nå fått en god start og håper å fortsette på samme vis fremover, sier han.

Andenes med brakseier

Andenes IL sesongdebuterte hjemme mot FK Luna. På Andenes Kunstgress ble det enveiskjøring og 7-1 seier til hjemmelaget.

- Det var total enveiskjøring fra Andenes. De var best fra start til mål og vant fortjent, opplyser VOLs mann på stadion, Andøypostens Jørn Aune.

Målscorerere for AIL var Martin Elvan Simonsen, André Rydningen, Kent Sellevold, Sveinung Ellingsen, Chaiyuth Dongnok Bråthen, Johan Lillebuen, og Morgan Eliassen. Luna sitt mål ble skåret av Anders Hansen.

Sortland solide

Sortland IL2 dominerte stort i sin kamp på hjemmebane i Blåbyhallen mot Stokmarknes IL. Laget ga seg ikke før de hadde puttet fire baller bak keeperen til Stokmarknes. Målscorere var ifølge Bladet Vesterålen Torjus Nikolaisen, Tobias Rova, Sondre N. Meløe og Isak Svendsen.

Se tabell og terminliste for 5.divisjon Vesterålen