Pedersen roser styret for å ha bestemt seg for å droppe kuttet i ambulansetjenesten.

Det kontroversielle vedtaket innebar at det ikke skal benyttes fast personell på overtid dersom vikar ikke er tilgjengelig når ambulansepersonellet er syke. Konsekvensene av dette var at ambulansene ble tatt ut av drift i de aktuelle periodene.

Forsøk

I en måned har kuttet vært innført som en forsøksordning.

- Som jeg har sagt før, sykehuset starter med ambulansen. Da er det viktig at den er tilstede. Jeg er veldig glad for at de har gjort akkurat dette, sier Pedersen.

Det har vært et stort engasjement rundt saken, etter at kuttene ble varslet i februar i år.

- Det har vært et stort engasjement både fra politisk hold og blant folket. De store tragediene har såvidt meg bekjent ikke vært tilstede, men jeg kan tenke meg at for folk med en type sykdom der man kan trenge ambulanse raskt, har det vært en utrygg tid, sier Pedersen.

- Må ikke bli sovepute

Han påpeker samtidig at dagens vedtak ikke må bli noen sovepute for de som sitter med mulighet til å påvirke.

- Det kommer jo en ny ambulanseplan. Fra vår region vil vi nok invitere oss inn tidlig i prosessen, for å være tett på.

Pedersen ser en sammenheng mellom ambulansesaken, og saken som VOL presenterte tidligere denne uka, om at Vesterålen legevakt ved to anledninger de siste månedene har avslått AMK-sentralens henvendelse om å rykke ut i forbindelse med hjertestans.

- Vi kan ikke ha det sånn at legen ikke rykker ut. I Bø har det fungert uten unntak at legevakta har rykket ut. Det er sånn det skal fungere, og regionen må ta dette på alvor, sier Pedersen..