Olsens oppgaver skal løses internt i selskapene.

I tillegg skal det hentes inn en salgssjef for alle selskapene i Vesterålen (VOL, Vesteraalens Avis, Andøyposten og Sortlandsavisa). Kontorstedet blir på Sortland.

- Jeg slutter i jobben som regiondirektør og daglig leder for Harstad tidendes fire selskaper i Vesterålen. Jeg startet der på mangement for hire for noen uker og det er blitt 42 spennende måneder. I en tøff mediebransje har vi klart å øke opplaget, øke annonseinntektene og bedre bunnlinjene. Vi er blitt flere, sier Olsen.

- Bransjens utfordringer krever enda mer tilstedeværelse fra min side i Vesterålen. Det kan jeg ikke matche med bosted Harstad og et ønske om videreutvikle mitt eget konsulentfirma ROC. Så nå kan jeg være konsulent igjen, også for HTs selskaper i Vesterålen om det blir behov.

- Rolf har vært en viktig leder for oss i en tid med store endringer for mediebedrifter. Han forlater jobben med svært gode resultatet og mange venner i Vesterålen, sier ansvarlig redaktør i VOL og SA Thor Anders Angelsen.

Olsen legger ikke skjul på at han er blitt bergtatt av Vesterålen.

- Jeg møtte en fantastisk kompetent og innsatsvillig gjeng med ansatte. De har begeistret og inspirert meg hver dag. Vesterålens natur har tatt pusten fra meg og er betydelig underkommunisert. Flere bedrifter gjør utrolige resultater og er svært eksportrettet. Folket generellt har en egen sær vesterålshumor, en patriotisme og kreativitet jeg ikke har møtt tidligere. Følgelig slutter jeg meg til Besterålen og i august Festerålen. Jeg er ikke ferdig med en del av Hålogaland flere bør besøke.