Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) skal i år dele ut totalt 100.000 kroner fordelt på fire utviklingsstipend til fire unge og nordnorske idrettstalenter som hver har utmerket seg innenfor sin idrett i 2014 og 2015.

- Stiftelsen vår er veldedig og har til formål å samle penger til idretten. Styret besluttet å gi ut 100.000 delt på fire talenter, sier Nils Hætta, daglig leder i MSM til iTromsø.

Gir bort penger

At styret nå har valgt å dele ut disse midlene er på grunn av god økonomi i MSM.

- Interessen er så stor for oss og økonomien har vært bra, og vi ønsker å dele dette med andre. Årlig gir vi ut 350.000-400.000 til idretten gjennom midler til lag og veldedige organisasjoner som hjelper oss. Totalt på årsbasis har vi 550 frivillige funksjonærer, sier Hætta.

Motivasjon

Stipendet skal gis til yngre utøvere i etableringsfasen og som tilhører toppen innen sin idrettsdisiplin. Utøveren skal kunne vise til regionale og/eller nasjonale plasseringer innen sin idrett.

- Kandidatene nomineres av folket, sitt lag og sin krets. Ut av et finaleheat vil stemmene fra folket sammen med en jurys stemmer avgjøre hvem som tildeles MSMs idrettstipend i 2015, sier Hætta, som også er leder for juryen.

- Idrettsstipendet er ment for å motivere talenter i Nord-Norge. Vi håper vi får veldig mange forslag til kandidater til stipender. Det er gode sjanser å få et av stipendene, sier jurylederen.

Forslag sendes inn via Facebook-siden til Midnight Sun Maraton og søknadsfristen er 31. mai.

Stipendene skal deles ut under MSM lørdag 20. juni.

Kriterier:

a) Idrettsstipendet deles ut til en enkeltutøver fra landsdelen, som vil si Nordland, Troms og Finnmark.

b) Kandidaten må være i alderen 15 (fylt i 2014) til 20 år

c) Kandidaten må være medlem av et idrettslag i Nord-Norge, tilhørende Norges Idrettsforbund.

d) Kandidaten kan bare motta stipendet en gang

e) Kandidater som er midlertidig bosatt andre steder, for eksempel studenter, er fullverdige kandidater.

Her kan du nominere din kandidat