I forrige uke ble det meldt heftige sommertemperaturer i Vesterålen og Hålogaland, faktisk helt opp i 22 grader, ifølge yr.  Det varslet slo ikke helt til. Supertemperaturer på over 20 grader ser fortsatt ut til å ligge et stykke unna. I neste uke, for eksempel, er den høyeste meldte temperaturen i Vesterålen 12 grader. Foreløpig ser det ut til at sommerværet først kommer til Sør-Norge, som følge av et høytrykk.

– Det kan bli en god smak av sommer, men det er langt  frem og jeg kan ikke love noe, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til yr.

Dersom prognosene til Meteorologisk institutt slår til, kommer det virkelige superværet til Nord-Norge først i midten av juni.

– Dagens ferske månedsvarsel, som er enda mer usikkert enn det vanlige varslene, viser at Nord-Norge om noen uker kan komme til å overta det varme været. Prognosene for uke 23, som går fra 8.juni til 14.juni, viser at det kan bli høye temperaturer i hele landet. Prognosene for uke 25, som går fra 15. til 21.juni, viser at det kan bli spesielt høye temperaturer i nord, står det å lese på hjemmesidene til yr.