Valgordningen gir anledning til å tilleggsnominere kandidater dersom disse kriteriene er oppfylt: 100 underskrifter fra stemmeberettigede i tre prosti. Denne muligheten benytter vi oss av og fremmer forslag om at Rolf Steffensen føres opp på listen over bispekandidatene. Den neste biskopen i Sør-­Hålogaland må være en ”Nordlands Trompet” – en nord-­norsk stemme til å framsnakke kirken i en utfordrende tid der skille stat – kirke står på dagsorden.

En biskop som har et engasjement for at kirken fortsatt ha tillit blandt folk flest – og videreutvikles til den rause, åpne og inkluderende kirken vi ønsker oss. Rolf høster bred tillit fra sitt arbeid i Salten Regionråd, og har etter vår mening svært gode forutsetninger for å kunne fylle den krevende stillingen som biskop i Sør-­Hålogaland.

Stemmeberettigede fra Sør-­Hålogaland gir sin støtte til Rolf Steffensen kandidatur og lister med underskrifter oversendes Kirkerådet.

Rolf Steffensen er 56 år og fra Hamarøy. Han har vært sokneprest i Hamarøy siden 1995. Fra 2007 har han hatt permisjon fra soknepreststillingen for å være ordfører i Hamarøy.

Høsten 2015 skal han vende tilbake til stillingen som sokneprest. Rolf kjenner Sør-­Hålogaland bispedømme godt. Han har bred ledererfaring både fra kirken og politikken. Han har bakgrunn fra KFUMog har arbeidet mye med trosopplæring og ungdomsarbeid i kirken.

Han har også hatt et spesielt engasjement for den lulesamiske befolkningen i Nord-Salten og deres rettigheter.