90 minutt: 2-2! Det ender uavgjort på Fauske, noe som må sies å være et overraskende og skuffende resultat for Sortlands del. Det røde kortet på Jonathan Barlow preget nok de hvitkledde en del, men Sprint er likevel en motstander et lag som Sortland bør hamle opp med.Neste kamp for Sortland er hjemme mot Medkila 6. juni. Med det takker vi for følget og ønsker velkommen tilbake ved en senere anledning!

SLUTT

90 minutt: Sortland sender masse folk i angrep på slutten nå, men Sprint utnytter i stedet det med å angripe i rommene som oppstår. Blitt småfarlig ved to anledninger på kort tid nå.

89 minutt: Ballen heades ut.

89 minutt: Gult til Sortlands Stein Magne Pedersen. Går voldsomt inn i en takling på høyde med 16-meterstreken, og gir Sprint frispark i god posisjon.

88 minutt: Sortland med frispark på midtstreken. Heades bort.

87 minutt: Sortland var på en visitt i Sprints målgård, men skuddet blir for veikt.

84 minutt: Sprint med nok en feit mulighet. Eirik Schøning fyrer mot korthjørnet, men keeper er med på notene. Den påfølgende corneren blir headet vekk.

83 minutt: En ny, svær sjanse for Sprint. Et tilsynelatende ufarlig innlegg faller plutselig ned rett ved bakre stolpe, der en Sprintspiller er en tåspiss unna å dytte inn 3-2. Nærme.

82 minutt: Stillingen er fortsatt 2-2 her på Fauske Stadion, i det som har blitt en langt jevnere og mer interessant batalje enn de fleste hadde trodd på forhånd. Sortland har vært under press de siste minuttene, og per nå er Sprint nærmest seier.

79 minutt: Sprint som er best for øyeblikket. De presser Sortland og jager 3-2.

74 minutt: Så sinnssykt nære scoring for Sprint. Kommer 2 mot 1 på kontra og ballen spilles 45 grader ut i feltet. Keeper er utspilt, men Sortland reddes av en uvitende Sprintspiller som får ballen i ryggen på egen målstrek.

71 minutt: Det er Sortland som har vært nærmest scoring etter utvisningen. Bare heroisk innsats fra hjemmelagets forsvar har hindret farlige situasjoner.

70 minutt: Gult kort til Sprints Jonas Melvik.

66 minutt: Du verden for en dramatikk. Jonathan Barlow prøver seg på samme hjørne som i sted, men Sprints keeper er med på notene og redder denne gang. I situasjonen som oppstår etterpå havner flere spillere i en voldsom duell. Det ender med rødt kort for gjestenes Jonathan Barlow!

RØDT KORT!

65 minutt: Sortland får tildelt straffespark.

STRAFFE!

64 minutt: Ny sjanse for Sortland! Det er hull i hjemmelagets forsvar, og et skudd fra Per Erik Karlsen tvinger keeper i full strekk.

63 minutt: Ny, farlig Sortlanddødball. Slås rett på en noe forfjamset keeper fra langt hold. Ballen slås bort.

61 minutt: Farlig hjørnespark for Sortland, men ballen klareres.

59 minutt: Mange drikkestopp i spillet nå. Karl Christian Karlsen har også kommet inn for Sortland.

57 minutt: Veldig lite som har skjedd etter utligningen. Sprint har fått fornyet energi og presser høyt for øyeblikket

52 minutt: 2-2! Sprint overrumpler alt og alle med et raskt tatt frispark. Dommeren gir Richard Halvorsen muligheten fra 20 meter, og før noen har summet seg ligger ballen i mål. Det er forøvrig Sortlands tiende baklengsmål til nå i år. Seks av de har kommet etter dødballsituasjoner..

MÅL!

49 minutt: Rolig åpning på den andre omgangen. Ikke skjedd noe av interesse til nå.

45 minutt: Pause: Det legges ikke til noe, og lagene går i garderoben med 2-1 til Sortland på måltavla. Alt i alt en fortjent ledelse til de hvite, uten at dette har vært noen ekstremt velspilt omgang med fotball. Vi er tilbake med oppdateringer når 2. omgang blåses i gang.

MÅL!

43 minutt: 1-2. Og der smeller det for Sortland, som går opp i 2-1. Per Erik Karlsen får plutselig stå mutters alene i boksen, og har ingen problemer med å plassere ballen ned i korthjørnet. Denne gang er det Sprint som roper på offside uten å oppnå reaksjon fra gjengen i svart.

42 minutt: Ingar Nicolaysen smeller av på volley og tvinger Sprints målvakt ut i full strekk. Der var det nære 2-1 til gjestene.

41 minutt: Sortland har ikke helt klart å riste av seg sjokket etter utligningen. Kampen er nå mye jevnere enn den var for en liten stund siden.

MÅL!

37 minutt: Men der kommer det. Emil Pettersen lurer Sortlands offsidefelle og banker ballen ned i hjørnet bak keeper. Helt fortjent er det ikke, men i fotball er det, som vi alle vet, målene som teller.

36 minutt: Store sjanser for hjemmelaget, men to solide inngripner fra Fredrik Norum hndrer 1-1.

34 minutt: Forøvirg ganske tydelig at det er baller inn bak forsvaret som er resepten til Sortland. Dette har de prøvd på hele kampen, og vært nære ved å lykkes flere ganger.

31 minutt: Sprints keeper sleiver med et utspill, og Marius Jørgensen er ikke langt unna å lobbe ballen i nettet på volley. I den situasjonen var gjestene nære 2-0.

28 min: Sortland er nå det klart beste laget. Sprint prøver seg tidvis på kontra, men sliter med å skape målsjanser.

MÅL!

25 min: 0-1 til Sortland, ved Jonathan Barlow, som scorer på straffen. Han setter ballen knallhardt ned i venstre hjørne.

24 min: Ny corner til Sortland, nå fra venstre.

24 min: Straffe til Sortland. Det blåses på holdning i feltet på det påfølgende hjørnesparket.

22 min: Sortland roper på straffe da Per Erik Karlsen faller i det han skal vende opp i feltet. Det ser ut som dommeren gjør riktig i å ikke blåse. Like etter ropes det på tilbakespill da Sprint-keeperen plukker opp ballen foran beina på en sortlandspiller, også dette uten gehør fra dommeren Geir Håkon Olsen.

19 min: Sprints Mosa Doboyo utløser dagens høyeste applaus her på Fauske stadion. Han viser prov på flott teknikk da han rister av seg to hvitkledde og forserer fremover. Angrepet blir dog avsluttet med et dårlig innlegg.

15 min: Sortland scorer, men målet annuleres for offside. Den ser meget tvilsom ut. De hvitkledde er i harnisk etter den avgjørelsen.

13 min: Jonathan Barlow med kampens største mulighet til nå. Kommer seg inn på hjørnet av fleltet og avslutter med venstrebeiner. Via en blå fot og ut til corner. På følgende corner blir også farlig. En innøvd variant slåes utover mot feltet, men skuddet går rett på Sprintkeeperen.

10 min: Torjus Nikolaisen kommer seg nesten igjennom.

09 min: Hjørnespark til sprint, som har kommet stadig mer med i kampen

06 min: Ingen sjanseorgie i starten. Sortland er best, men har ikke skapt noen sjanser enda.

VOL følger kampen Fauske/Sprint -Sortland, som startet klokken 15.00 på Fauske stadion. Været er strålende, og alt ligger til rette for en spennende kamp. Dette er forøvrig i høyeste grad toppen mot bunnen på tabellen. Sortland innehar for tiden andreplassen på tabellen med 15 poeng, mens Sprint beginner seg nest nederst med sine fattige 3.