Selv om været ikke blir det aller verste i dagene som kommer, så lar sommertemperaturene vente på seg.

I langtidsvarselet, som gjelder fram til 7. juli, er høyeste maksimumstemperatur i henhold til yr.no 13 grader. Det er lite å skryte av for folk som virkelig lengter etter sommervær.

Heldigvis blir det en god del sol, til og med fra skyfri himmel. Men aldri sol uten at det også drypper noen dråper innimellom. Det er tilfellet torsdag til lørdag.

Tirsdag er det ventet lettere skyet oppholdsvær med mye sol. Vinden vil ligge på mellom 1,4 og 3,9 meter i sekundet og temperaturen kan bikke 11 grader midt på dagen.

Onsdag byr på mye av det samme været. Letter skyet vær med gløtt av sol og vind opp mot 3,1 meter i sekundet. Temperaturer opp mot 12 grader.

Torsdag byr på yr og regn. Her vil temperaturene ironisk nok øke, helt opp til 16 grader. Men med omlag 13 millimeter regn i løpet av dagen, blir det desverre noe vått.

Fredagen er ifølge både Storm og Yr en ren kopi av torsdagen. Så sett av denne dagen til å stelle inne og gjøre hus og garasje klar for sommerferien. Temperaturer opp mot 16 grader, vind opp mot 5,3 meter i sekundet og 15 millimeter med regn fører til en våt dag også her.

Lørdag starter på samme vis, men fortvil ikke. Det blir bedre. Det letter opp utpå morgenkvisten og i lpet av agen blir det sol og temperaturer opp mot 11 grader.

Søndag blir det riktig så trivelig, om vi ser den siste perioden under ett. Sol, lite vind, intet regn og temperaturer opp mot 15 grader.

Mandag fortsetter i samme spor med sol, temperaturer opp mot 16 grader og lite vind.

Tirsdag blir det noe kaldere igjen, men ifølge meteorologene skal sola forbli hos oss, vinden skal være laber og temperaturene kan bikke 13 grader.

Så selv om det ikke blir realt bikinivær, kan det hende vi kan finne frem shortsen i løpet av uka. Det er i alle fall lov å håpe.