Så tenker du kanskje, hva er TellTur for noe?

- TellTur – registrer turmålene dine elektronisk på nett eller mobil, og du kan kvalifisere deg til å vinne flotte premier, heter det i ei pressemelding fra Bård Meløe i Vesterålen Friluftsråd

TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim). Her kan du finne turmål, registrere resultatene dine og konkurrere med deg selv om å gå flere turmål.

I Vesterålen og Lødingen har Vesterålen friluftsråd, i samarbeid med flere lag og foreninger, planlagt oppstart av systemet i snart ett år. 70 turmål, alt fra korte til lange turer, med skilt og turkasse, er nå satt opp i hele Vesterålen og Lødingen.

- 2.juli slipper vi også TellTur-brosjyra. Den distribueres til alle husstander og vil gi en fyldig oversikt over alt det morsomme du som turgåer kan være med på, forteller Meløe.

- TellTur er en forlengelse av vårt skiltprosjekt der vi skilter, merker og tilrettelegger turløyper. Et av våre ønsker er at flere skal gå og/eller sykle mer, og gjøre dette til en naturlig del av hverdagsaktiviteten. Med å skilte turløypene viser vi vei og samtidig gjør vi veien frem til turmålet litt mer kjent for nye turgåere, sier han.

Motivasjon

Meløe håper prosjektet kan være en ekstra motivasjon for folk å komme seg over den berømte dørstokkmila og ut i naturen.

- Vi tror og håper TellTur blir en suksess og et spennende tiltak som vil motivere alle til å være litt mer aktiv. Med å registrere deg som TellTur-bruker kan du kvalifisere deg til flere uttrekkspremier, bl.annet gjennom det å være aktiv og /eller med å ta bilder å legge disse ut på Instagram. Da vil bildene vises på kommunens egen TellTur-side. Forklaring på hvordan du går frem for å registrere en brukerprofil vil komme tydelig frem i brosjyra. Men du kan allerede nå gå inn på nettsiden www.telltur.no å registrere deg.

TellTur er et supplement til de populære "Ti på topp" prosjektene og ikke en erstatter.

- Nei og det er det som er så flott med å samarbeide med lag og foreninger som allerede driver med denne type «turkasse» trim. Her blir det både «pose og sekk» for turgåeren. I de fleste kommunene kjører vi dobbelt. TellTur er et tilbud for hele regionen, mens samtidig beholdes kommunens eksisterende «Ti på topp.., Til topps….» aktivitet. Vi deler på trimkassen og turgåeren kan være med på, både den regionale og den lokale trimmen, samtidig. Vi ser på dette som en «vinn vinn» situasjon, der vi rett og slett håper på enda mer aktivitet, sier Meløe.

- Vi tror også at dette tiltaket vil motivere til at flere besøker turmål på tvers av kommunene. Vesterålen er fantastisk vakkert og har et mangfoldig utvalg av flotte turløyper! Så vi oppfordrer alle til å prøve flere turmål i andre kommuner også.

Kan vanke premie

- Vi vil av og til legge ut «impuls» premier i turkassene. Det vil si at det plutselig kan ligge en premie i en helt tilfeldig utvalgt rød TellTur-kasse. Vi informerer på vår facebook side når premien er lagt ut og den første som kommer til tur-målet får premien. Her kan det bli mye spennende å finne fremover, forteller Meløe entusiastisk som gjerne også vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i oppsett og merking.

- Tusen takk til alle som har jobbet og som fortsatt kommer til å jobbe sammen med oss for at turløypene i Vesterålen og Lødingen blir enda mer tilgjengelig. Et titallspersoner, lag og foreninger har gjort en fantastisk jobb med prosjektet og vi tror dette kommer til å bli en suksess.

- Vi håper TellTur er kommet for å bli – med brosjyre slipp hvert år i mai med nye spennende turer, både til fots, på sykkel og til vanns med kajakk, avslutter Meløe-