- Jeg beklager det som har skjedd og er lei meg at saken har blitt fremstilt som en svært alvorlig hendelse mot en unggutt. Jeg reagerer imidlertid på at elever på et opplegg i regi av skolen/newtonrommet ikke har tilsyn av voksen og får løpe fritt i Sortlands gater, sier mannen som tok med seg gutten etter hendelsen VOL skrev om mandag.

Det var mandag formiddag en gruppe elever på arrangementet Newtonrommet var ute og lekte utenfor Kulturfabrikken. Etter det Oppvekstsjef Erik Strand forklarte om hendelsesforløpet, var noen gutter oppe på forskalingsmuren på baksiden av bygget. Her skal de ha sparket stein ned fra muren da en forbipasserende bil fikk ruta knust av en stein. Mannen i bilen reagerte ved å gå ut av bilen og kjefte på guttene. Det hele eskalerte da mannen tok med seg en av guttene inn i bilen sin og kjørte med han vekk fra stedet. Politiet ble varslet, men gutten kom så gående tilbake til stedet. I forkant av dette hadde en lærer på Newtonrommet fått kontakt med gutten via mobil og snakket så med mannen som bortførte gutten. Det oppsto da en opphetet debatt som førte til munnbruk mannen også er anmeldt for. Nå forteller mannen sin versjon til VOL.

- Jeg er av den oppfatning av at gutten uten å protestere var frivillig med på å flytte seg fra ulykkesstedet, som var et uoversiktlig veikryss, og ca 150 meter i trygghet og for avklaring på hvem som var guttens mor/far. Det var slik jeg oppfattet det og ingen andre voksne var tilstede som kunne ta seg av ham. Det var ingenting som tydet på at gutten var med på et "skoleopplegg", og jeg var av den oppfatning av at han var en gutt som oppholdt seg i bakgaten, derfor ville jeg forflytte oss og få avklart hvem han var. Hadde dette vært tilknyttet en skolegård eller om jeg var klar over at han tilhørte en skoleklasse ville jeg selvfølgelig kontaktet skolen så hadde de ordnet resten, sier mannen som ønsker å være anonym.

Rasende

- Jeg ble etter hvert kontaktet av en rasende lærer og  samtalen ble ganske opphetet. Det ble sikkert sagt noe fra begge parter som skulle vært usagt, men jeg følte meg angrepet og svarte tilbake på samme måte, sier mannen

Sortland kommune har opplyst til mannen at de anmeldte dette etter vanlig prosedyrer og uavhengig av hendelsesforløp og omstendigheter.

- Ingen videre kommentar

Oppvekstsjef i Sortland kommune, Erik Strand, har ingen videre kommentar etter uttalelsen fra mannen.

- Sortland kommune har ikke behov for å diskutere hendelsesforløpet i saken eller konsekvenser som måtte komme i media. Sortland kommune har meldt en sak til politiet gjennom innsendt anmeldelse, og det er politiets arbeid å belyse saken videre.Sortland kommune har dermed ingen kommentarer ut over denne, sier Strand i en e-post til VOL.