NAV offentliggjorde fredag arbeidsledighetstallene for juni i år. Det viser en oppgang i ledige, sammenlignet med samme tid i fjor, med unntak av Øksnes og Sortland.

I Øksnes er det nå 113 helt arbeidsledige, en nedgang på 39 personer fra i fjor. Det utgjør en nedgang på 26 prosent. Likevel har kommunen den høyeste prosentvise arbeidsledigheten i Vesterålen, med fem prosent.

Bø er den kommunen som har gått lengst i feil retning. Det er nå 51 arbeidsledige i Bø, noe som utgjør 4,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er en oppgang på 10 personer, eller 24 prosent, fra i fjor. Øksnes og Bø har henholdsvis nest høyest og tredje høyest ledighet i fylket.

Sortland har seks færre arbeidsledige i juni i år, sammenlignet med fjoråret. Det er en nedgang på tre prosent.

- Totalt har det vært en tilgang på 1.132 registrerte ledige stillinger i Nordland i juni. Dette er en økning på 4 % sett i forhold til i fjor på samme tid. Det er i hovedsak innenfor yrkene ledelse, kontorarbeid og meglere/konsulenter vi ser den største økningen i antall utlyste stillinger, skriver NAV Nordland i en pressemelding.

På landsbasis øker arbeidsledigheten. Det bekymrer arbeidspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Dag Terje Andersen.

- Arbeiderpartiethar lagt frem en rekke forslag til hvordan vi kan motvirke denøkende arbeidsledigheten. Vi må ha en aktiv næringspolitikk, derstøtte til utvikling styrkes, ikke kuttes som under nåværenderegjering, og økt aktivitet i offentlig sektor. Vi har lagt fremflere forslag for en mer aktiv politikk som hjelper de som harblitt arbeidsledige eller står i fare for å miste jobben, mendessverre uten å få regjeringens støtte, sier han i en pressemelding.

Se totaloversikten over arbeidsmarkedet i Vesterålen i tabellen under:

Antall ledigeProsent av arbeidsstyrkenEndring fra i fjorEndring i %
Hadsel1483,72016
514,51024
Øksnes1135-39-26
Sortland1783,4-6-3
Andøy132,3218