Neste uke inviteres Kulturfabrikken på Sortland til arbeidsvisninger av to helt ferske forestillinger som produseres i sommer.

Begge forestillingene tar opp et tema som det ikke blir snakket så ofte om. Etter begge visningene inviteres publikum til en ettersnakk med utøverne, melder Kulturfabrikken.

Nyinnflyttet skuespiller

Først ut er Helene Skogland og Christina Bæver tirsdag 21. juli med «Like rar som deg».

Dette er en forestilling om den historien hvert enkelt menneske bærer rundt på, hvordan man forholder seg til den, og hvem velger vi å dele den med?

Stykket stiller en del spørsmål til hvordan hverdagsmennesket forholder seg til de vanskelige tingene i livet. Hvordan vi lever livet når det blir mørkt rundt oss?

Skuespiller Helene Skogland er utdannet skuespiller ved Norsk Skuespillerinstitutt, med erfaring både fra film/tv og Nationaltheatret. Hun har flyttet til Sortland, og vil i tillegg til egne prosjekter jobbe både på Kulturskolen og som ungdomsarbeider på Kulturfabrikken.

Christina Bæver er utdannet ved Norsk Skuespillerinstitutt og Bårdar Akademiet. Hun har bred erfaring fra film, teater og showteater og har blant annet medvirket i filmen «Pornopung».

Tar opp overgrep med dans

Lørdag 25. juli er det danseren Thomas Aleksander Voll som skal i aksjon på Kulturfabrikken. Han skal fremføre forestillingen «When Boys Cry», hvor menn som er ofre for seksuelle overgrep, er tematikken.

Forestillingen baserer seg på faktiske hendelser og skildrer tiden etter overgrepet. Gjennom dans, tekst og lys belyser han temaet og skaper ifølge Kulturfabrikken en intens opplevelse for både danseren og publikum.

Thomas sine arbeider er kjent for å være energiske, brutale og tankevekkende. Han skaper koreografier med inspirasjon fra menneskets indre, melder Kulturfabrikken.

Thomas vokste opp i Øksnes og er utdannet danser, og han har jobbet som frilans danser både i inn- og utland.