John Arntsen står bak facebooksiden «Hurtigrutens venner», som har langt over 8.000 medlemmer. Han har fått avtale med Sten Magne Engen i Hurtigrutemuseet om lov til å overnatte i det landsatte skipet «Fnnmarken».

- Jeg er yr som en unge. Dette blir helt fantastisk. Historien til Hurtigruten må tas vare på, sier Hurum-mannen, som hvert år det siste tiåret har reist langs kysten i Hurtigruta.

At han fikk personlig omvisning i museet, og også i fartøyene «Finnmarken» og akterseksjonen i gamle «Finmarken» fra 1912 gjorde opplevelsen enda større for entusiasten, som i tillegg til å elske hurtigrutene, også er en forkjemper for historien til telefonkioskene i Norge.

Kona Marianne valgte heller å overnatte på hotell på Sortland. På Stokmarknes var overnattingsstedene ifølge ekteparet fullbooket.

- Hvorfor ville du ikke overnatte på båten du også?- Det var noen som sa det spøkte her, ler Marianne.

- Ja, det er klart. Det gjør det på alle gamle båter. Selv har jeg verken hørt eller sett noe til det, smilte Sten Magne Engen. Helt alene blir imidlertid John Arntsen ikke. Ombord i båten er det et par nattevakter som stiller opp, som en spesialservice for hurtigrutevennen.