– Så lenge jeg er her, i kontakt med Moder Jord, sier Borst, så føler jeg trang til å formidle skjønnhet, historie og kanskje også formidle et budskap fra den verden som omgir meg her. - Og det føles som en stor oppgave; Du verden!

Myriam Johanna Borst er opprinnelig fra Nederland, men har i over 20 år bodd på Storeskjervøya, mellom Bø og Hadsel.

Der bor hun med samboeren Leon og stedets ville dyr.  Hun bor i naturen, i pakt med naturen og lever et enkelt liv, omgitt av storslått natur, fantastisk utsikt og tett på elementene. Som blant annet blir brukt til å gi strøm via en vindmølle.

På Storskjervøya har hun også sitt eget eventyrlige galleri «Parallell Univers».  Borst er utdannet ved Willem de Kooning Akademie, Rotterdam og har stilt ut en rekke steder i Vesterålen både separatutstillinger og fellesutstillinger.

Hun har hatt utsmykkingsoppdrag for Trollfjordkraft, på kraftstasjonen i Trollfjorden, smykket ut trafokiosk på Stokmarknes og gjort prosjekt på Island og Svalbard.

Borst er medlem av Nordnorske billedkunstnere (NNBK) og medlem av kunstnergruppa Storm i Vesterålen.

Storskjervøya er Myriams lille, store verden.

Borst maler ofte fargesterke, uttrykksfulle bilder hovedsakelig i olje og blandede teknikker. Uttrykket speiler hvor hun bor og arbeider og kan benevnes som lyrisk abstrakt.

For Galleri Hildreland blir Du verden! siste utstillingen inne i hovedhuset, som etter denne sesongen får et nytt liv som «Jomfru Rosenvinges gjestehus».