Denne gang er det Marte Glad Remen fra Tømmervika som står for tur. Hun er skientusiast og naturelsker tvers igjennom.

Hva er det som gjør at du velger å bli boende i Hadsel?

Hele familien trives godt her, med venner og familie rundt oss. I tillegg har vi en fantastisk natur rett utenfor døra.

Tror du det blir Hadselfjordtunnel?

Nei, jeg tror ikke det blir noe tunnel. Det koster altfor mye å realisere noe slikt.

Dersom du fikk 10 millioner kroner på, men måtte investere dem i næringsvirksomhet i Hadsel, hva  ville du satset på?

Jeg ønsker meg idrettslinje med kompetanse innenfor langrenn på videregående skole i Hadsel og innendørs badeland.

Hvor godt fornøyd er du med kommunale tjenester i Hadsel, skole, barnehage og eldreomsorg?

De som jobber i skoleverket, barnehage, helsevesenet og eldreomsorgen er flinke og gjør det de kan med de midlene de har.

Jeg møter stort sett bare blide, omsorgsfulle og dyktige folk. Det er synd at ikke barna får svømmeundervisning, men dette på lik linje med utstyr i skolen som bøker o.l har med økonomi å gjøre og dette styrer ikke personalet med. Jeg er utrolig glad jeg ikke er politikere og skal forvalte økonomien i Hadsel kommune. De må se på helheten i hele kommunen, ikke bare ønske seg penger hit og dit. Men jeg som brenner ekstra for skole skulle selvfølgelig gjerne hatt mye mer penger inn i skoleverket. Også skulle jeg gjerne hatt gratis hallleie til barn og unge.

De som jobber med eldre er fantastiske mennesker som jeg beundrer for jobben de gjør. Det er fortvilende å ikke ha alt utstyr, nok sengeplasser og tid til de som trenger det – men jobben som gjøres fra personalet har jeg bare gode ord om.

Hva må Hadsel gjøre for at kommunen skal bli mer attraktiv for tilflyttere?

Jeg synes det er vanskelig  å si noe om siden jeg trives godt her og føler i grunn at vi har det jeg trenger.

Det spørsmålet må nok stilles til de som har flyttet her ifra. Men det er klart det er viktig at det er nok barnehageplasser, at skolene er gode, at det finnes aktiviteter for barn og unge her og at det finnes kulturtilbud.

Synes du at det bør bli tillatt å lete etter olje og gass i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

Dette synes jeg er vanskelig, da jeg ikke klarer å gjøre meg opp en helt klar mening om dette.

Min første tanke er nei - det kan skade dyrelivet og naturen. I tillegg synes jeg jo ikke de er så spesielt vakre å se på heller. Den neste tanken er at ja det hadde nok skapt flere arbeidsplasser og flere tilflyttere til kommunen, og det vil jo være positivt.

Hvilke næringer bør Hadsel kommune satse på?

Vet ikke helt hva, men vi bør i alle fall være positive til folk som forsøker og ønsker å starte opp noe. Jeg synes det tøft at folk tørr å satse.

Hva synes du bør skje med Hurtigrutens Hus?

Det er flott at universitetet med tilhørende bibliotek er der, samt kino/kultur, museum og nå skal ungdomsklubben inn, om ikke jeg har misforstått.

Men det kan minne litt om et spøkelseshus, for det ser veldig tomt ut. Hadde det vært billigere å leie rom og saler så tror jeg f.eks idrettsgrupper kunne leid til å ha premieutdelinger og lignende der, men per i dag er det for kostbart. Ellers er jeg ikke så fantasifull av meg til å komme på så mye. Kanskje man kunne flyttet hele rådhuset dit? Da hadde man bare hatt et bygg å holde drift i.

Vågan+Hadsel eller Vesterålen som storkommune?

Også dette synes jeg er vanskelig å ta stilling til. Når det gjelder infrastruktur vil det kanskje være positivt å være storkommune.

Men med færre politikere fra eget lokalmiljø, vil dette være positivt eller negativt for vårt distrikt? Vil en storkommune gi større muligheter for næringsliv og bedrifter? Vil man kunne miste arbeidsplasser i distriktene? Jeg ender opp med flere spørsmål enn svar.

Er fritidstilbudene for barn og unge i kommunen gode nok?

Det kan nok ungdommen svare best på. Jeg tror det hadde vært bra å fått til en friidrettsklubb, løpeklubb og skiskyting. Jeg skal gjerne være med å jobbe for dette.

Men det er selvfølgelig barn og ungdom som ikke interesserer seg noe særlig i idrett og for dem kan det hende det skulle vært noe mer – uten at jeg helt vet hva det skulle vært.

Hvor bør man dra på tur i Hadsel?

Jeg synes Hadseløya på tvers er en topp tur og absolutt noe man bør få med seg.

Hvordan ser du for deg Hadsel kommune om 10 år?

Jeg håper fremdeles vi har butikker i sentrum, og det hadde gjort seg med et innendørs badeland. God økonomi, god eldreomsorg, skole, barnehage og at alle tilbudene på sykehuset er åpne.

Er det noen typer butikker du savner i Hadsel?

En klesbutikk med ungdomsklær, spesielt til gutter og en kinarestaurant.

Framsnakk Hadsel i maksimalt tre setninger.

Hadsel har en fantastisk natur med en mengde fjell å bestige, med nydelig utsikt.

I Hadsel bor det vanvittig mange positive og flinke folk som stiller opp for at barn og unge skal kunne drive med idrett og kultur.

Hadsel har utrolige mange hyggelige og flotte ungdommer.

Hva er det mest positive du har å si om kommunens politikere?

Takk for at dere ønsker å være politikere. Jeg er veldig glad jeg slipper å ta vanskelige avgjørelser som rammer mange folk.

Jeg kan bare sitte hjemme å mene noe uten at det trenger å bety noe. Jeg gjør mitt valg ved å velge de personene og partiet jeg tror vil gjøre jobben best, så på den måten er jeg jo litt med. Men det er beundringsverdig og takknemlig for oss andre at dere har valgt å være politikere.

Dersom du fikk diktatorisk makt over en sak i Hadsel, hva hadde du bestemt?

Gratis hall-leie til barn og unge!

Hvem i Hadsel synes du fortjener ekstra ros?

Jeg synes orienteringslaget på Stokmarknes fortjener ros.

De lager kart, setter opp poster hver torsdag, de setter opp klippetenger på hver fjelltopp og nå har de satt opp postkasser og skilt til TellTur.

De fortjener skryt fordi de er med på å få utrolig mange trente og utrente ut i marka enten det er etter poster på torsdagsløpene, eller poster på tur-orienteringen eller det er på fjelltopper med motivasjon fra topp-kortene. Takk for at dere er ivrige, jeg setter pris på dere!

Hva synes du om lokalpressen?

Jeg synes det er veldig flott at vi fremdeles har en papiravis. Det er koselig å sitte og bla i avisen.

Det er flott at vi har en lokalpresse som skriver om det som foregår rundt omkring i kommunen vår. På denne måten kan vi få med oss hva som skjer, hva som arrangeres frem i tid og hva vi har mulighet til å kunne være en del av.

Hva liker du best å gjøre i Hadsel om sommeren?

Gå på fjellet, nyte sola, reise bort og oppleve andre steder med familien i ro og mak.

Hva er ditt beste grilltips?

Maiskolbe og ananas på grill er utrolig godt.