Ved Hadsel videregående skole og fagskole avdeling Melbu skjer det endringer. Skolen har fått penger til å bygge et tilbygg til en eksisterende bygghall. Eksisterende hall skal utvides. Budsjettet er på åtte millioner kroner.

Ferdig til jul

Gravearbeidet startet tirsdag i forrige uke, og skal være ferdig til jul. Den ene delen av hallen skal VG1 byggfag bruke. De har til nå holdt til i et annet bygg.

– Målet er å få samlet alle elevene og all undervisning på en plass, sier Magne Olsen, driftsleder ved Hadsel videregående skole, avdeling Melbu.

Førsteklassen har til nå hatt egne lokaler. Utvidelsen skal sørge for at de har alt de trenger på ett sted. Det blir plass til undervisningslokaler, toaletter og kontorer.

– I dag har elevene trange lokaler, sier Olsen. Hallen blir mer enn bare en byggehall. Den blir et fullverdig studiested.

Blir fordoblet

Byggfagshallen utvides med ni meter i bredden. Til sammen vil det ferdigstilte område utgjøre 2.088 kvadratmeter.

– Størrelsen på hallen blir nesten fordoblet, sier Olsen.

Det vil bli lettere å drive teori og praksis om hverandre, med den praktiske delen i den eksisterende bygghallen, og teoretisk undervisning i nybygget.

– Det vil også bli mulighet for å bygge større ting. Den nye porten skal settes inn i midten av august og da kan vi blant annet frakte ut større hytter og andre prosjekter, sier Olsen.