Beate Lerøy kommer opprinnelig fra Kleppe i Rogaland, men hun er nå bosatt i Bø i Vesterålen, hvor hun jobber som avdelingsleder på Vinmonopolet.

Den siste uken har derimot noe helt annet enn poldrift stått på programmet for Lerøy.

– Angrer ikke

Med aliaset Betty HellKat ble hun stemt frem som folkets favoritt da konkurransen Retro Pinup Scandinavia 2015 ble arrangert i Sverige denne uka.

– En fantastisk opplevelse, man må nesten bare vær der for å skjønne energien og stemningen! Dette er absolutt til å anbefale til både begynnere og mer erfarne innen pinup. Er begynner selv, men angrer ikke. Gjorde mitt beste og håper på muligheten til å stille i flere slike konkuranser, skriver Lerøy selv på Facebook-gruppen til PinUp Norway.

Det er bladet Pinups & Kustoms Magazine som arrangerer den årlige konkurransen for skandinaviske pinups.

Fikk 29 prosent av stemmene

Juryen stemte frem «Ginger Ale» fra Finland som Miss Pinup Scandinavia.

Men kanskje like gjevt var det å bli stemt frem som folkets favoritt, noe Beate Lerøy, eller Betty Hellkat, klarte ved å få nesten en tredjedel av stemmene.

– Det var til sammen 68.206 personer som stemte på Peoples Choice, og Betty fikk 29 prosent av stemmene, forteller arrangementssjef Anna Miranda, alias MirAnna La More, til VOL.

Jobber med veldedighet

Ifølge Store norske leksikon er en pin-up et «bilde av en (seksuelt) tiltrekkende eller berømt person som (kan) slås opp på veggen av beundrere».

Og i ren rockabilly-ånd skal alle deltakerne i konkurransen bidra med veldedighetsarbeid, ifølge arrangøren.

Blant annet skal de samle inn penger til barn som er rammet av ukjente hjernesykdommer, gjennom organisasjonen The Wilhelm Foundation.