Lørdag var VOL på besøk på Nordtun gård på Bø i Andøy for å hilse på stedets ferskeste innbygger.

Dagen før hadde lamaen Ida fått sin andrefødte på gården, men føllet hadde ennå ikke fått noen navn.

May og Stig Johannessen, som driver besøksgården, oppfordret derfor VOLs lesere til å foreslå hva lamaføllet skulle hete.

Les saken her: Hva skal lamaføllet hete?

– Vanskelig å velge

Vi fikk på kort tid inn over 100 forslag fra leserne våre, og de ble alle videreformidlet til lamaeierne.

– Det var veldig vanskelig å velge med så mange fantasifulle og morsomme navn. Siden det var så vanskelig å bestemme seg, og det var ulike meninger i familien, lot vi folket tale. Og den med mest likes var Dalai. Dermed er navnet på lamaføllet fra i dag Dalai, sier May Johannessen.

Dalai ble foreslått av flere lesere, men først ut var Stig Vestli Jørgensen. Han kan dermed dra til Bø med visshet om at han har gitt navn til en lama i bygda.

Mange gode forslag

Av de andre kreative navnene vi fikk inn, finner vi Kasis forslag. Hun foreslo navnet Kuzko, etter en karakter fra Disney-filmen «Et kongerike for en lama».

Tor Hugo mente lamaføllet burde hete Jens Petrus. Sissel gikk for Bjarne, mens Margrethe Sofie foreslo UllRikk.

Rigmor hadde tre små barn som foreslo Lennart, Rex, Kai eller Rudi.

Spøttleif Lamarsen, Langbein, Andvær, Lambada, Obamalama, Kjøtt-Gunnar og Per Borten ble også ansett som passende lamanavn av leserne våre.

Enkelte kom også med begrunnelser til navneforslaget. Vårin foreslo Julian, siden føllet ble født i juli.

Sylvi mente føllet burde kalles opp etter eierne og derfor hete Johannes, mens Ranveig syntes føllets nydelige farge burde gi ham navnet Sølve.

Det er fortsatt usikkert hva Ida, Dalais mor, synes om navnet sønnen nå har fått. Men Emil på snart fem år foreslo sitt eget navn, siden Ida og Emil er som «erteris» i Lønneberget.