Natt til torsdag hadde UP kontroll på Saltfjellet, der tre bilister ble fotgjengere etter råkjøring, skriver NRK Nordland. Men det er slett ikke bare på Saltfjellet UP oppholder seg på nattestid. De kan være hvor som helst i fylket, inkludert i Vesterålen.

– Vi dekker hele Nordland. Vi går etter faste tjenestelister og er operative langt ut over natta. Ingen skal føle seg for trygge, sier distriktsleder Knut Danielsen i UP Nordland til VOL.

UP er nemlig fullstendig klar over at mange har en tendens til å trykke ekstra hardt på gasspedaljen på lange strekninger nattestid, da man ofte regner med at politiet er langt unna. Ifølge Danielsen er det et sjansespill.

–Målet vårt er å luke ut de som utsetter både seg selv og andre for risiko i trafikken. Risikioen for å bli tatt dersom man begår ulovlige handlinger, skal være stor. Dessuten viser statistikk at mange ulykker og promillekjøringer finner sted mellom klokken 23 og 02 om natta, så derfor er det særlig viktig å patruljere i det tidsrommet, slår UP-sjefen fast.