Visningstillatelsen er i dag knyttet til to lokaliteter i Blokken.

Matfisklokalitet

Regelverket sa tidligere at man kunne benytte en visningstillatelse på maksimalt to lokaliteter,  og i praksis veksle mellom disse. En ordinær matfisktillatelse har imidlertid hatt muligheten til å være tilknyttet fire lokaliteter.

I vår ble reglene endret slik at en visningstillatelse kunne ha like mange lokaliteter tilknyttet som en matfisktillatelse.

– Vi har søkt om å få tilknyttet en ekstra av de lokalitetene vi allerede har, Steilo, som er en ordinær matfisklokalitet. Vi kan da benytte denne lokaliteten til visningstillatelsen dersom vi skulle ha behov for å brakklegge begge lokalitetene i Blokken samtidig, sier direktør for Nordlaks Oppdrett, Tor Anders Elvegård.

I tillegg til kommunen skal Fiskeridirektoratet, Mattilsynet, Fylkesmanne og Kystverket uttale seg i saken.

Til slutt blir det fattet vedtak i saken fra Nordland Fylkeskommune.

Ingen endringer

Akvakultur i Vesterålen AS er et heleid datterselskap av Nordlaks Oppdrett AS.

– Ellers blir det for øvrig ingen endring i driften ved visningsanlegget vårt, Akvakultur i Vesterålen, i Blokken, sier Elvegård.

Akvakultur i Vesterålen er et visningsanlegg for havbruk der en kan oppleve hvordan en i Norge driver havbruk og hvorfor Norge er av de flinkeste oppdretterne i verden. Som del av visningsopplegget får en være med på båttur for å besøke laksen i merdene.

Steilo har vært i bruk i flere år. Nå er den snart utslaktet og skal ligge brakk en stund.

– Hvorfor Steilo?

– Steilo er nærmest Blokken av de andre lokalitetene vi har i dag.