Esteren Edgar Butlers og tidligere Sortland IL-spiller Torjus Nikolaisen fikk begge sine debuter for hjemmelaget Melbo i dagens kamp mot Grand Bodø. Og det gikk veldig bra.

Butlers har u-landslagskamper for Estland på u-16, u-17, u-18 og u-19-nivå. Tidligere sortlandtrener Espen Bakke Gujås har spådd at førstnevnte kommer til å bli 3. divisjons beste stopper.

To debutanter, tre mål

Og han beviste i dag at han også kan bli god å ha fremover på banen.

24 minutter ut i kampen fikk Melbo frispark fra 20-22 meter. Thomas Rønning dyttet ballen til Butlers, som sendte i vei en lav ball inn i det venstre hjørnet.

Og Torjus Nikolaisen, Melbos andre debutant i dag, ville ikke være noe dårligere. Etter 38 minutter headet han ballen kanonhardt i mål etter at Thomas Rønning hadde dratt seg forbi to spillere og lagt inn til Nikolaisen.

To minutter før pause ble samme Nikolaisen spilt frem. I kamp med Grand Bodøs stopper klarte han å tråkle seg forbi og scoret sikkert alene med keeper.

Grand Bodø var mer med i andre omgang og fikk etter hvert uttelling, først ved Andreas Eilertsen da timen var godt. Så reduerte Lasse Johan Berg ytterligere til 3-2 fire minutter før slutt.

Men etter det klarte Melbo å sperre buret frem til dommeren blåste av kampen.

– Trengte et miljøskifte

Torjus Nikolaisen fikk altså en knalldebut for Melbo. Han synes overgangen fra Sortland IL har gjort ham godt.

– Det har vært veldig greit. Jeg tror det var akkurat det jeg trengte – et miljøskifte.

Han mener ikke at sterkere konkurranse i Sortland IL er årsaken til at han ikke fikk det helt til i klubben.

– Nei, jeg synes konkurransen er vel så stor på Melbu. Det har litt med tillit å gjøre, sier Nikolaisen, som går får flere mål i de neste kampene.

– Jeg har egentlig ikke noe bestemt mål, men kanskje jeg skal gå for ti?

Melbo IL - Grand Bodø: 3-2

90+1: Der er kampen slutt. Det ble spennende på slutten, men Melbo rodde i land en 3-2-seier.

86: 3-2. Gjestenes Lasse Johan Berg skyter hardt i hjørnet etter at Melbo-forsvaret taper ballen. Det går mot en spennende avslutning av kampen!

85: Melbo gjør nok et spillerbytte. Bjørn Magne Dreier erstatter Johannes Magnussen.

80: Bytte på Melbo. Johnny Stikholmen går ut, og inn kommer Erlend Robertsen. Det første den tidligere Glimt-spilleren gjør, er å komme alene med keeper. Men skuddet går i stolpen.

79: Gult kort til en Grand Bodø-spiller for kjeftbruk.

76: Stian Fredriksen med skudd fra skrått hold. Grand Bodø-keeperen gir retur, men ingen Melbo-spillere er først på den. Hjemmelaget har overtaket igjen nå.

74:  Johnny Stikholmen farlig frempå med et langskudd. Det vipper frem og tilbake nå, og begge lagene skaper sjanser. Grand Bodø satser på kontringer.

61: 3-1. Andreas Eilertsen reduserer for Grand Bodø, og det er fortjent at bortelaget får en scoring nå.

55: Grand Bodø har tatt over initiativet i kampen i løpet av de ti første minuttene av 2. omgang. Bortelaget har hatt flere gode sjanser.

53: Melbo får frispark midt på Grand Bodøs banehalvdel. Edgar Butlers viser nok en gang at han har en god skuddfot. Etter et kort tatt frispark skyter han mot mål, men keeper redder.

47: Thomas Rønning må ut med en strekk. Inn kommer Ruben Tollefsen.

46: Sjanse til Melbo. Corner, hvor Børge Mandal header til side fo mål.

45: Kampen er i gang igjen.

---

Pause: Torjus Nikolaisen avsluttet omgangen med en ny stor sjanse, men lagene går i garderobene med 3-0-ledelse til Melbo IL.

---

43: 3-0! Torjus Nikolaisen er i storform. Han blir fremspilt og er i kamp med Grand Bodøs stopper, men klarer å tråkle seg forbi og scorer sikkert alene med keeper.

38: 2-0! Et angrep tatt etter læreboka. Thomas Rønning drar seg forbi to spillere og legger inn til Torjus Nikolaisen, som header kanonhardt i mål. Vakkert!

30: Melbo spiller med større selvtillit etter scoringen og har et solid overtak i kampen.

25: Torjus Nikolaisen alene på fem meter, men får ikke ballen i mål.

24: 1-0! Frispark fra 20-22 meter. Thomas Rønning dytter ballen til Edgar Butlers, som sender i vei en lav ball inn i det venstre hjørnet. Bra debut av esteren!

14: Stor sjanse til Melbo. Debutant Torjus Nikolaisen kommer seg fri på kanten. Grand Bodøs keeper er utspilt, men ingen når innlegget.

10: I løpet av de ti første minuttene har kampen ennå ikke fått satt seg. Det er stillingskrig foreløpig.