– Vi har aldri hatt så godt besøk som i juli i år. Også juni var bedre enn fjoråret, sier Rita King hos Alveland kafe og såpeverksted i bygda Dverberg i Andøy.

3.080 gjester er registrert i løpet av juli. Det gir et dagsbesøk på rundt 100 i snitt.

– I år har vi benyttet teller og registrert hver enkelt gjest. Tidligere har vi beregnet besøket ut fra omsetningen. Også omsetningsmessig har vi satt rekord i juli, sier King i en pressemelding.

Ambassadørkorps

I en pressemelding forteller hun om en god miks av turister og fastboende og roser Visit Andøy og kollegaer i andre reiselivsbedrifter for at de sender besøkende til Alveland.

– Gjestene forteller at de er sendt hit fra turistinformasjonen eller fra andre aktører i næringen. Det setter vi stor pris på. Vi er også veldig takknemmelige overfor fastboende i kommunen og nabokommunene som i mange år har fungert som ambassadører for Alveland. Vi ser de kommer flere ganger med feriegjester og familie på sommerbesøk. De vil vise fram Alveland. Det er utrolig viktig for oss, sier King

Gråværet hjelper

– Få soldager i juli har nok hjulpet på de meget gode tallene. Men vi har mange gjester som har blinket seg ut et besøk hos Alveland i løpet av ferien, uansett vær og temperatur. Også sommerkonsertene har vært meget godt besøkt. Vi jobber hardt hver dag for å lage et best mulig tilbud til våre gjester, sier King.

– Det er derfor godt å få så mange gode tilbakemeldinger på både varer, miljøet her og det vi serverer. Rekordbesøket er et flott klapp på skuldra for alle de som er med å lage sommer i Alveland, legger hun til.