I 2012 tapte Manchester United-fan Gard Michalsen et veddemål da byrival City vant den engelske ligaen.

Det førte til at han måtte gå baklengs helt fra Sigerfjord i Sortland til Bjørnskinn i Andøy.

Andværingen brukte 17 timer og 30 minutter på de seks milene.

– Ikke realistisk

Michalsen, som er tidligere redaktør i VOL og SortlandsAvisa og nåværende redaktør i Medier24.com, slår nå til med et nytt veddemål på Facebook:

Hvis det blir noe av tunnelen i Hadselfjorden, lover han å svømme fra Melbu til Fiskebøl.Og Michalsen er ikke redd for å inngå et nytt veddemål, han er nemlig ganske så sikker på at han har rett denne gangen.– Jeg tapte veddemålet for tre år siden, men jeg tror oddsen for at jeg taper, er høyere nå. Tunnelen er så urealistisk at jeg tror neppe det blir noen svømmetur på meg, sier Michalsen.– En tunnel i Hadselfjorden hadde sikkert vært kjempefint. Men med de milliardene det vil koste og de andre sakene som bør prioriteres først, er det ikke realistisk at det blir noe av, legger han til.

Les også: Flere partier er skeptiske til tunnel

Hadsel Ap glad for nyheten

Da statsminister Erna Solberg annonserte nyheten om utredning under Melbu-besøket på lørdag, sa hun at en tunnel vil skape tettere bånd mellom øysamfunnene.

– En mulig tunnel under Hadselfjorden vil kunne knytte lokalsamfunnene i Lofoten og Vesterålen enda tettere sammen. Jeg er imponert over skaperkraften og arbeidsviljen her. Vi vil ruste Lofoten og Vesterålen for fremtiden, sa Solberg i talen.

Siv Dagny Aasvik, ordførerkandidat for Hadsel Arbeiderparti, jublet over nyheten.

– Dette er kjempegode nyheter for Hadsel og regionen. Vi er glade for at regjeringen vil utrede tunnel under Hadselfjorden. Vi satser på at regjeringen også er like positiv til å bevilge pengene som trengs når den tid kommer, sa Aasvik tidligere i helgen.

– Godt, gammeldags valgflesk

Atle Bayner i SV Hadsel mener imidlertid at statsministerens «valgpakke» er ren propaganda foran høstens lokalvalg.

Bayner tror befolkningen vil være bedre tjent med å ruste opp veiene vi allerede har, før det bygges en tunnel under Hadselfjorden. Det samme mener Gard Michalsen.

– Jeg kan godt like visjonære prosjekter, men det er lurest å gå for de mer realistiske prosjektene. Det er snart 10 år siden Lofast ga Lofoten fastlandsforbindelse, etter en lang politisk kamp i forkant. Også da var det aktuelt å bygge en tunnel i Hadselfjorden, og det kan godt være det hadde vært et bedre alternativ, mener Michalsen.

– Men nå som Lofast først er ferdigstilt, bør en tunnel i Hadselfjorden komme langt bak i køen. Det er i hvert fall to-tre andre prosjekt som bør gå foran. Hålogalandsveien mellom Vesterålen og Harstad, Evenes og Narvik er viktigst. Det å utbedre veiene til Andenes og Myre bør også prioriteres foran bygging av en ny tunnel, legger han til.

Redaktøren påpeker i likhet med Atle Bayner at tidspunktet for annonseringen var nøye planlagt.

– Det er godt jobba av Erna Solberg og staben. De starter valgkampen til Nord-Norge og kan fronte et stort prosjekt, uten at det nødvendigvis blir noe av det. Det er godt, gammeldags valgflesk. Regjeringen skal «utrede» dette, er alt de har sagt. Dette er sikkert taktisk lurt av melbuværingene i Solbergs stab. Men det er bedre for Vesterålen og Nord-Norge at de bidrar til framdrift i de reelle og viktige sakene enn å fronte slike luftslott, sier Gard Michalsen.

Mange skeptiske lesere

En rekke av våre lesere har på Facebook kommentert nyheten om tunnelutredningen.

Stort sett alle uttrykker skepsis til nyheten:

«En svale gir ingen sommer, og en utredning gir ingen tunnel. Dessverre, dette er nok kun et valgkamp-utspill», skriver Trond.

Rigmor mener: «Ho kan heller bygge tunnell i bleikskleiva og ruste opp veien over Dverberg så folk slipper ødelegge bilene sine. Og for guds skyld ikke misforstå meg. Gjelder mange plasser. Ex lofotveien den er grusom».

Hun ser også fordelen med fortsatt fergeforbindelse: «Hva er galt med ferge? Skulle gladelig tatt meg fergetur Melbu fiskebøl så fikk jeg nyte utsikten ta meg en god kopp kaffe og slappet av den halve timen fergen går.»

«Eventyr har vi da hørt før !!», skriver Inger.

Ivan påpeker: «Til orientering, Høyre, det er fergeløs forbindelse mellom Vesterålen og Lofoten.»

Les også Stig Sørmo i Hadsel Sp sitt innlegg om saken:

– Ønsker politikk uten valgflesk

Og Oddmund Enoksen i Sortland SV:

Ny tunnel – og bort med flyplass og sykehus?