I juni ble det kjent at den prisbelønna dokumentarfilmen til Solveig Melkeraaen fra Øksnes,  Flink pike, er en av 13 filmer som er nominert i kategorien Folkets Amanda. Nå har har de 13 filmene blitt redusert til fem, der Flink pike fortsatt henger med.

– Dette er hyggelig. Det er  veldig gøy at folk liker litt andre typer filmer enn de store og mer kommersielle, sier produsent Ingvil Giske til VOL.

Hun synes det er ekstra hyggelig å få tillitt fra folket, og ikke bare en fagjury, som er standarden i forbindelse med prisutdelinger.

– De er så mange, med så ulike meninger, noe som gjør det  veldig givende, slår Giske fast.

De fire andre filmene som gikk videre til runde to i avstemningen, er Børning, Karsten og Petras vidunderlige jul, Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama og Operasjon Arktis.

Runde to finner sted i kommende uke. Å stemme kan du gjøre her, men husk å gjøre det innen lørdag, for da offentliggjøres vinneren under Amanda-utdelingen.

Folkets Amanda blir i år delt ut for niende gang. Prisen var opprinnelig en pris til en person hadde markert seg i filmbransjen. Den fikk sitt nåværende navn i 20007 og har siden den gang utelukkende blitt delt ut til filmer. De tre siste årene har Hodejegerne, Kon-Tiki og Gåten Ragnarok, fått prisen.