– Det begynte med at kona mi fikk seg jobb som avdelingsingeniør på Andøya Space Center. Da tenkte vi at vi satser på Andøya, forteller Sindre Wolf - som nå har tatt fatt på jobben som ny kulturkonsulent i Andøy kommune.

Ute har sola kjempet og vunnet over skodda. Inne på kulturavdelinga på rådhuset, smiler Sindre Wolf om kapp med sola. Han er klar til innsats som ny kulturkonsulent, og gleder seg til å jobbe for kulturlivet i Andøy.

– Jeg kommer fra jobb i staten, hos Senter for IKT i utdanningen. Der handlet det om bruken av IKT i utdanning, som navnet røper. Men jeg har bred erfaring fra arbeid i kultursektoren, og da jeg så stillingen som kulturkonsulent utlyst, kjente jeg at dette en jobb jeg hadde lyst på.

– Stortrives på Bleik

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk sjansen. Nå gleder jeg meg til å jobbe for kulturlivet i Andøy, sier Wolf, som sammen med sin Malin har slått seg ned på Bleik.

– Et flott sted, der det er lett å trives. Vi har hatt besøk av mange venner og familie siden vi flytta hit. Endel av dem stusset over at vi vinket farvel til Tromsø og flyttet til et sted ingen av oss har tilknytning til. Men etter at de har besøkt oss, skjønner de at vi trives her. Det er vakkert her, smiler Sindre - som allerede har engasjert seg i kulturlivet på Bleik.

– Ja, jeg satt i styret til Bleiksdagan, og satte opp ny hjemmeside. Artig å bidra, sier han.

– Avtroppende kulturkonsulent Werner Johansen bruker to uker på å sette meg inn i jobben. Det er en helt nødvendig og veldig god ordning. Ellers kunne nok noe viktig gå i glemmeboka. Werner har et utrolig kontaktnett, og en voldsom lokalkunnskap. Så blir spennende å hoppe inn i dette etter ham. Han har også hatt høyt servicenivå overfor de ulike aktørene i kulturlivet over hele Andøy. Men jeg skal gjøre mitt beste - og gleder meg veldig til å ta fatt på jobben.

– Jeg kommer fra Skjervøy som størrelsesmessig kan sammenliknes med Andenes. Men kommunen er mye mindre i befolkning. I studietida har jeg jobbet mye med kultur på studenthuset Driv, med ansvar for konserter, arrangementer og foredrag. I tillegg har jeg jobbet med Bylarm-festivalen. I tillegg har jeg også mye erfaring fra arbeid i ungdomsråd. Både internasjonalt og regionalt.

Opptatt av mangfold

– Andøy har et bredt og mangfoldig kulturliv, og det er kjempebra. Det er for tidlig for meg å stake ut noen fanesak. I den grad det kan være noe, så må det bli at jeg skal ivareta bredden og mangfoldet. Jeg skal være en støttespiller for alle i kulturlivet - over hele den langstrakte kommunen.

– Med sola på himmelen ute, er det nesten farlig å si det - men høsten er så smått i anmarsj. Det betyr at jeg fremover skal ha fokus på søknader til både den kulturelle spaserstokken, den kulturelle skolesekken samt spillemidler til idrettsanlegg. I tillegg jobber vi nå med å planlegge Nordlyst-festivalen i februar. Det er en stor og viktig festival. Jeg liker konseptet, der man ønsker å fenge alle aldersgrupper, og der det legges opp til geografisk spredte aktiviteter og konserter, sier han.

At Andøy har et rikt kor og korpsliv har jeg også registrert. Det er kjempeflott, og det samme gjelder teatermiljøet. Rock Mot Rus er jo en nordnorsk institusjon, og veldig viktig, i likhet med fritidsklubbene.

Som Werner ønsker jeg å være flink til å hjelpe de som går med prosjekter. Enten det gjelder lokalhistorisk satsing, samarbeid mellom kor og korps, støtte til et teaterprosjekt - eller noe helt annet, så er min jobb å være en støttespiller og tilrettelegger.

– I tida som kommer ønsker jeg også å bli kjent med kulturlivet, så jeg skal vil oppsøke lokale kulturaktører – men folk må også gjerne stikke innom for å hilse på. Døra mi skal alltid stå åpen, sier Sindre Wolf.