Årets TV-aksjon er tildelt Regnskogfondet og er satt til søndag 18.oktober. Pengene skal gå til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea. Sammen skal vi bevare et regnskogsområde større enn Danmark og Norge - for vår felles fremtid og for de 260 millioner menneskene som har regnskogen som sitt hjem.

Les også: - Alle kan gjøre verden litt bedre

Viste du at:

Regnskogen pumper varm og fuktig luft fra ekvator opp til oss i det kalde nord og bidrar til å skape det klimaet vi kjenner. Den lagrer milliarder av tonn karbon i vegetasjonen og reduserer dermed menneskeskapte klimaendringer. Den tar vare på over halvparten av alle dyre- og planteartene som har utviklet seg på landjorda siden tidenes morgen.

TV-aksjonskomiteen i Sortland er nå i gang med årets viktige miljøaksjon. En av Regnskogfondets medlemsorganisasjoner er Natur og ungdom og vi er så heldige å fått med Emma og Mathilde fra lokalforeninga i Sortland. Foruten selve bøsseaksjonen den 18.oktober, blir det ulike aktiviteter både for å informere om årets tema og for å få inn penger til aksjonen.